Social

Statuia făcătoare de minuni a Fecioarei Maria de la Şumuleu-Ciuc va fi dusă la altarul de unde Papa va oficia liturghia

Statuia va fi scoasă din biserica franciscană pentru prima dată după cel de-al Doilea Război Mondial a declarat părintele Veres Stelian, membru în comisia de organizare a vizitei papale.
Statuia făcătoare de minuni nu este scoasă din biserică în mod obişunuit, atunci când are loc marele pelerinaj de Rusaliile Catolice de la Şumuleu Ciuc, lângă altarul în aer liber fiind adusă o replică a acesteia.
De această dată, statuia sculptată în lemn de tei, cu o înălţime de 2,27 metri, cea mai mare de acest fel din lume, care are vechime de peste 500 ani, va fi urcată pe munte şi va împodobi altarul de unde Suvernul Pontif va oficia slujba în data de 1 iunie.
Scoatea statuii originale din biserică are legătură şi cu faptul că Papa Francisc va oferi sanctuarului marian de la Şumuleu Ciuc un trandafir din aur, aşa cum face la toate locurile mari de pelerinaj dedicate Fecioarei Maria.
Trandafirul de aur este unul dintre cele mai vechi şi mai nobile daruri pe care suveranii pontifi le fac marilor sanctuare ale lumii.

The post Statuia făcătoare de minuni a Fecioarei Maria de la Şumuleu-Ciuc va fi dusă la altarul de unde Papa va oficia liturghia appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Statuia făcătoare de minuni a Fecioarei Maria de la Şumuleu-Ciuc va fi dusă la altarul de unde Papa va oficia liturghia

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button