Social

Sute de persoane vor avea șansa unui nou job, în Deda-Mureș

Primele cursuri de calificare și specializare din cadrul proiectului „De la marginalizare, la integrare” susținut de Primăria comunei Deda, Liceul Tehnologic „Vasile Netea” și Asociația Generală a Profesioniștilor în Vânzări s-au încheiat.

Peste 500 de persoane au urmat cursuri de calificare în confecții, comerț și alimentație publică, iar cei care au dorit să-și înființeze propria afacere au urmat programul de formare antreprenorială.

Managerul proiectului, Carmen Cotruș:

Avem un grup țintă de 567 de persoane. Valoarea totală a proiectului este de 27 de milioane lei. Persoanele din grupul tinta beneficiază de cursuri de formare profesională, analize medicale, electrocasnice, condiții de îmbunătățire a locuințelor, iar copiii beneficiază de pachete de hrană, o pensie de 1800 de lei pe an, rechizite, cărți. Mai avem 24 de tineri care nu au reușit sa finalizeze 8 clase si pe care îi ajutăm să își obțină certificatul de absolvire a celor 8 clase.

Conform managerului proiectului, ca urmare a cursurilor de antreprenoriat, în comuna vor apărea peste 25 de noi afaceri, fiecare cu angajații ei. Un minim de 50 de noi locuri de muncă vor fi create în acest mod, în comuna mureșeană.

Vlad Todoran

The post Sute de persoane vor avea șansa unui nou job, în Deda-Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Sute de persoane vor avea șansa unui nou job, în Deda-Mureș

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button