Social

Suveranul Pontif a plecat de pe platoul de la Şumuleu Ciuc

Papa Francisc a plecat de pe platoul de la Şumuleu Ciuc după Liturghia Pontificală oficiată, azi, la sanctuarul marian, în prezenţa a aproape 100.000 de pelerini.
Suveranul Pontif va face un popas la Casa Jakab Antal din Şumuleu, de lângă biserica franciscană, unde va lua masa şi se va odihni, după care îşi va continua drumul către Târgu Mureş, de unde va lua avionul până la Iaşi, potrivit unor surse oficiale.
Papa Francisc va pleca spre Iaşi, unde va vizita Catedrala”Sfânta Maria Regina” şi va avea o întâlnire cu tinerii şi cu familiile la Palatul Culturii.
Mâine, în ultima zi a vizitei sale în ţara noastră, Suveranul Pontif va oficia pe Câmpia Libertăţii din Blaj, în judeţul Alba, slujba de beatificare a 7 episcopi greco-catolici martiri.

Pelerinajul de la Şumuleu Ciuc este patrimoniul Transilvaniei şi simbolul fraternităţii

Pelerinajul de la Şumuleu Ciuc este patrimoniul Transilvaniei, simbolul dialogului, al unităţii şi al fraternităţii şi respectă tradiţiile religioase ale românilor şi ale maghiarilor – a afirmat Papa Francisc, azi, în predica sa prezentată la Şumuleu Ciuc în faţa mai multor zeci de mii de enoriaşi, în cadrul Sfintei Liturghii.
„…să nu lăsăm ca acele glasuri şi răni care alimentează separarea, să ne priveze de sentimentul fraternităţii” – a accentuat Suveranul Pontif, amintind că Fecioara Maria ne-a mijlocit nouă tuturor ca acest lucru să fie aşa.
Papa Francisc le-a cerut enoriaşilor să nu uite şi să nu nege evenimentele triste şi complexe ale trecutului, însă acest lucru nu poate reprezenta o piedică sau un pretext în faţa convieţuirii frăţeşti.

Foto: Radio Tg.Mures/Rakoczi Kinga

Sumuleu Ciuc 2019 2
Sumuleu Ciuc 2019 5
Sumuleu Ciuc 2019 6
Sumuleu Ciuc 2019 7
Sumuleu Ciuc 2019 8
Sumuleu Ciuc 2019
Foto: Radio Tg.Mures/Rakoczi Kinga

The post Suveranul Pontif a plecat de pe platoul de la Şumuleu Ciuc appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Suveranul Pontif a plecat de pe platoul de la Şumuleu Ciuc

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button