Social

Termen prelungit pentru sprijinul acordat fermierilor din Mureș, Harghita și Covasna

Termenul limită pentru depunerea proiectelor, 21 iunie, a fost prelungit cu încă o săptămână, respectiv până pe 28 iunie, ora 16.00. Președintele Fundației Pro Economica, Kozma Mónika, a explicat că suma maximă pe care o pot accesa fermierii este de 70.000 de lei pe exploatație, din care cofinanțarea proprie este de 25%:

Am constatat că este un interes destul de mare și am mai prelungit termenul de depunere cu încă o săptămână. Avem mai mult de 4000 de cereri deja depuse și finalizate, având în vedere că se depun online și apoi trebuie să aducă și în format pe hârtie. Majoritatea sunt persoane fizice, iar suma disponibilă, când am lansat apelul, a fost de 130 milioane de lei, și pe care credem că ar trebui să o suplimentăm, pentru că deja am depășit suma asta; deci sperăm că o să mai primim fonduri. Este un ajutor de stat de minimis, ceea ce înseamnă că pentru aplicanți suma maximă este de 15.000 de euro.

Cu acești bani agricultorii pot cumpăra utilaje și echipamente agricole, dar și animale – bovine, ovine, caprine și porcine, familii de albine, fiind eligibile și proiectele pentru înființarea de livezi.

Apelul lansat de Fundația Pro Economica vizează finanțări neramburasabile pentru micii fermieri prin Guvernul Ungariei, iar condițiile de eligibilitate sunt disponibile pe site-ul organizației (www.proeconomicaalapitvany.ro).

Valeriu Russu

The post Termen prelungit pentru sprijinul acordat fermierilor din Mureș, Harghita și Covasna appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Termen prelungit pentru sprijinul acordat fermierilor din Mureș, Harghita și Covasna

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button