Toboganele pentru Complexul Week-end din Tg.Mureș, blocate în vamă

toboganele pentru complexul week end din tg mures blocate in vama

Aproape 1,7 milioane de lei trebuie să plătească Administrația Complexului de Sport și Agrement ”Mureșul” din Târgu-Mureș firmei care execută cele 4 tobogane, adică întreaga sumă licitată.
Deși nu s-a plătit nimic până acum, constructorul a executat o bună parte din lucrări. Ultimele 2 tobogane, care vin din import, sunt blocate în vamă deoarece nu sunt bani pentru achitarea taxele vamale.
Lucrările sunt sistate pe termen nelimitat, a precizat pentru Radio Târgu-Mureș administratorul Complexului Week-end, Ioan Cârcu:

A început montarea de tobogane, în schimb, celălalt transport de tobogane este oprit în vamă pentru neplată pentru că la firma respectivă nu am putut să-i onorăm plățile din cauza rectificării de buget. Știm bine ce s-a întâmplat, au fost toate creditele de angajament anulate și nu putem să facem plăți decât în limita bugetului care a fost aprobat inițial. E vorba de 1.790.000 de lei dar încă la firma care execută aceste lucrări nu i-am dat până la această oră nici un leu.

Au fost sistate și celelalte lucrări de investiții, spune administratorul complexului, Ioan Cârcu:

Și la reparații bazine același lucru s-a întâmplat. Firmei care a făcut reparațiile i s-a plătit doar o treime din lucrările executate. De asemenea, la Bazinul Olimpic de sub balonul presostatic nu le mai putem continua pentru că nu mai avem buget din cauza rectificării. Am oprit și lucrările de la terenurile de sport. Acolo, tot așa, licitația a fost câștigată dar nu i-am dat nici un leu firmei respectivă deoarece nu sunt bani în buget.

Noile obiecte de agrement ce ar urma să fie instalate la Week-end sunt un tobogan acvatic cu tubulatură închisă, de 12 metri înălțime de pornire și 33 de metri lungime de alunecare.
Se va monta și un tobogan acvatic tip Black Hole și Flying boats, cu trei tronsoane consecutive pe linia de alunecare, în coborâre, tot de la înălțimea de 12 m la nivelul apei.
Un alt tobogan acvatic este de tip ”Serpentină” și un tobogan acvatic drept cu două piste, cu două curburi,cu înălțime de start de 8 metri.
Toate cele patru tobogane acvatice vor fi montate în zona bazinului existent, pe o singură structură metalică, cu platforme de înălțimi diferite, respectiv 8 m și 12 m, singurele de acest tip din zona Ardealului.

Cristina Bulbescu

The post Toboganele pentru Complexul Week-end din Tg.Mureș, blocate în vamă appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Toboganele pentru Complexul Week-end din Tg.Mureș, blocate în vamă

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.