Social

Tratament special pentru animalele de la Grădina Zoologică Brașov, în zilele foarte calde

În zilele călduroase de vară, animalele de la Grădina Zoologică din Brașov au parte de un tratament special, pentru a trece mai ușor peste temperaturile înalte.

Unele dintre exemplare sunt cunoscute că se adaptează ușor temperaturilor mai mari, cum este cămila, de exemplu, care în zilele de vară are apă proaspătă la dispoziție tot timpul.

În schimb, leopardul zăpezilor sau panda roșu nu sunt deloc împăcate cu căldura, așa încât ele au chiar în casa lor un sistem special de aclimatizare, iar în timpul zilei stau acolo. Acesta este și motivul pentru care turiștii care vizitează Zoo Brașov în jurul prânzului, nu reușesc să le vadă.

Roger Rois, șef serviciu Zoo Brașov:


În plus, ierbivorele, de exemplu, primesc mai multe fructe și legume, pentru un plus de hidratare. Carnivorele, în schimb, sunt răsfățate cu altceva:

De asemenea, animalele au în țarcurile lor și locuri cu umbră, iar cele care suportă temperaturile mari pot fi văzute, în miezul zilei acolo. Cum sunt, de exemplu, leii, cei mai apreciați de micuții vizitatori:

La Grădina Zoologică sunt, în prezent, peste 600 de exemplare, din peste 70 de specii. Zoo Brașov este deschisă, de luni până duminică, între orele 9.00 – 20.00.

The post Tratament special pentru animalele de la Grădina Zoologică Brașov, în zilele foarte calde appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Tratament special pentru animalele de la Grădina Zoologică Brașov, în zilele foarte calde

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button