Truck & Bus în Mureş: Peste 175 de amenzi pentru transportatori de persoane şi mărfuri!

truck bus in mures peste 175 de amenzi pentru transportatori de persoane si marfuri

Serviciul Rutier Mureş, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a desfăşurat, în perioada 13 – 19 mai, o acţiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă.

Pe parcursul acţiunii, poliţiştii au depistat şi sancţionat persoanele care efectuau transport de persoane cu autoturisme cu până la 9 locuri, precum şi pe cei care transportau mărfuri, fără respectarea legislaţiei în vigoare.

“În cadrul acțiunii, poliţiştii au verificat 436 de autovehicule, dintre care 296 de autovehicule de transport de marfă și 140 de autovehicule de transport de persoane. În urma controalelor, poliţiştii au aplicat  30 de sancțiuni contravenționale conducătorilor de autovehicule de transport de persoane şi 148 de sancțiuni contravenționale celor care efectuau transport de marfă. Astfel, transportatorilor de persoane le-au fost aplicate 9 sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 11 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 3 pentru defecțiuni tehnice, 2 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de autovehicule şi 5 sancţiuni pentru alte abateri. Transportatorilor de mărfuri, polițiștii le-au aplicat 53 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 57 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție,  2 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, una pentru lipsa unor documente ale vehiculului, una pentru depăşirea limitei maxim admise a greutăţii şi 34 de sancţiuni pentru alte abateri”, se precizează într-un comunicat remis de Biroul de presă al Inspectroatului de Poliţie Judeţean Mureş.

(Redacţia)

Post-ul Truck & Bus în Mureş: Peste 175 de amenzi pentru transportatori de persoane şi mărfuri! apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Truck & Bus în Mureş: Peste 175 de amenzi pentru transportatori de persoane şi mărfuri!

Credit autor: redactia.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.