Social

VIDEO: Bilanţul furtunii de joi, din judeţul Mureş

În urma evenimentelor produse în seara zilei de 27 iunie cauzate de ploi abundente și vânt puternic, prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, a convocat pentru această dimineață ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Au fost analizate pagubele produse de vântul puternic, măsurile care s-au luat imediat precum și cele care vor fi luate în orele următoare pentru remedierea defecțiunilor.

Cele mai multe intervenții au fost în Târgu-Mureș, 17, unde mai mulți arbori și stâlpi s-au prăbușit. Au fost avariate 5 autovehicule și un chioșc de ziare.

În Reghin au fost 5 intervenții, cele mai serioase pagube fiind produse la două blocuri de locuințe, ale căror acoperișuri au fost decopertate de vânt.

Au mai fost intervenții în Sighișoara, Luduș, Târnăveni, Lunca, Pănet, Sovata, Cristești, Sângeorgiu de Mureș, Hodac, Măgherani, Chețani, Livezeni, Vânători, Șăușa, Sânmărghita, Berghia, Pripoare, Cipăieni, Breaza, Idicel Sat, Osoi, Deleni, Idicel Pădure, Gurghiu, Sântioana și Fântânele.

În ceea ce privește alimentarea cu energie electrică, au fost afectați 25.000 de consumatori din 12 localități, iar la o oră după terminarea furtunii, datorită intervenției echipelor de la Electrica, numărul acestora s-a înjumătățit. Au fost afectate 17 linii de medie tensiune.

La ora 8 mai erau debranșați aproximativ 1.900 de consumatori, iar pe teren acționează 12 echipe ale Electrica, în colaborare cu echipe ale ISU ”Horea” Mureș.

Prefectul le-a atras atenția membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență să abordeze situația cu maximă responsabilitate și să acționeze rapid, printr-o bună colaborare cu instituțiile cu atribuții în domeniu.

”În urma furtunii din seara zilei de 27 iunie, au fost afectate zone importante ale județului și, mai ales, a fost afectată rețeaua de alimentare cu energie electrică. Încă de aseară, prin grupa operativă și instituțiile care au atribuții în refacerea rețelelor de alimentare electrică au fost luate măsuri, dar acestea  trebuie să continue și în această zi. De aceea, am convocat, în această dimineață, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pentru a veni, în primul rând, în sprijinul SC Electrica SA, cu forțe de la alte instituții astfel încât, până în după amiaza acestei zile, toți consumatorii să fie alimentați cu energie electrică. Totodată, am atras atenția membrilor Comitetului să fie pregătiți pentru intervenție pentru că, deși avem un cod pentru următoarele zile, situația se poate schimba brusc și trebuie să fim în măsură să intervenim operativ”, a declarat prefectul județului Mureș, Mircea Dușa.

(Redacţia)

 

 

Post-ul VIDEO: Bilanţul furtunii de joi, din judeţul Mureş apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: VIDEO: Bilanţul furtunii de joi, din judeţul Mureş

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button