Social

Vine „Toamna Ludușeană”!

Sfârșitul lunii septembrie aduce ludușenilor și celor din localitățile apropiate o sărbătoare mult așteptată. Timp de trei zile, în 27, 28 și 29 septembrie, Piața Mare este locul desfășurării unor momente specifice unor asemenea evenimente în care de la copii și până la cei în vârstă se pot deconecta de la cele zilnice.

Primăria și Consiliul local Luduș, firma Best Eventeam & Impresario Cluj-Napoca, Vitafoam – partener principal și Aquaserv – partener, oferă un program după cum urmează: Vineri, între orele 17.00 – 22.30 se anunță organizarea concursurilor pentru Zacusca anului, Morcovul anului, Sculptură în dovleac și recitalurile Alexiei Vornicu și trupei Corax din Târgu-Mureș și a solistului folk Florin Săsărman. Seara se  încheie cu un concert al Trupei Direcția 5.

Ziua de sâmbătă este dedicată în prima parte copiilor între orele 10.00 – 13.00 cu un concurs de biciclete, role și desene pe asfalt. Tot sâmbătă, maeștri ceaunelor își vor pregăti operele culinare între orele 9.00 – 14.00, produse care vor fi apreciate de un juriu competent. Între orele 17.00 – 22.30 se face și jurizarea concursurilor anunțate în ziua de vineri.

Partea muzicală va fi susținută de concertele trupelor Lambrino, Greenline și Re Born Alba Iulia. În recitalul extraordinar evoluează Alexandra Ungureanu & Band, DJ Ionuț Bucur.

Duminică este ziua dedicată folclorului. Sunt invitate Ansamblurile ”Ardealul” și ”Hajdina” din Luduș, ”Mugurelul” din Sâncraiu de Mureș, ”Datina” din Grebeniș și ”Tradiții Uiorene” din Ocna Mureș. Soliști vocali: Alesia Vornicu, Roxana și Septimiu Pop, Crucița Cistelecan, Amalia Codorean, Irina Someșan, Gabi Stanciu. Acompaniamentul este asigurat de trupa San Music condusă de Săndel Gavriș.

De-a lungul celor trei zile sunt marcate câteva momente ale celor doi sponsori principali printre care și Ziua porților deschise la Vitafoam Luduș, sâmbătă între orele 9.00 – 13.00. De remarcat faptul că Primăria orașului Luduș nu contribuie cu nicio sumă de bani la organizare, aceasta revenind sponsorilor și organizatorului acestui eveniment.

Ioan A. BORGOVAN

 

Post-ul Vine „Toamna Ludușeană”! apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Vine „Toamna Ludușeană”!

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button