Social

Vioara și dansul sportiv, apreciate de ministrul Ştefan-Radu Oprea

Vizita ministrului pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat,Ştefan-Radu Oprea la Reghin de vineri 2 august, a cuprins și fabrica de instrumente muzicale „Gliga”, ghid fiind însuși lutierul Vasile Gliga care i-a explicat oaspetelui etapele  prin care ia naștere o vioară. Mai mult decât atât, ministrul Ştefan-Radu Oprea s-a convins pe viu de calitatea școlii  de dans „Dansul Viorilor”, cea care a dat României numeroși campioni naționali și mondiali, asistând la o mica demonstrație de dans oferită de tinerii dansatori Radu Todoran, Daniela Dan și Andrei Crișan.„Sunt absolut impresionat de lucrurile minunate care le face Vasile Gliga  aici la Reghin , de faptul că reușește să păstreze măiestria acestei arte, cu atât mai mult să ducă numele Gliga și renumele viorilor de Reghin peste tot în lume. 95 % din producție merge la export, și nu oriunde, ci acolo unde piețele sunt cunoscătoare, știu să aprecieze arta pe care cei care lucrează aici și produc viorile Gliga  știu să o pună în orice instrument cu coarde care se produc aici. O astfel de poveste de succes cum estea cea a familiei Gliga  și a viorilor  care le produc, la care se adaugă și școala de dans care au înființat-o și dezvoltat-o, vin și fac acea sumă care trebuie să fie brandul de țară. Este felul în care trebuie să fie cunoscută România, ca un loc al performanței, ca un loc al poveștilor de succes, ca un loc unde pasiunea  și iubirea sunt transpuse în vioară sau dans. Cu atât mai meritoriu este meritul familiei Gliga că a  reușit să adune împreună toate aceste valori și să le promoveze peste tot în lumea mare”, a precizat Ştefan-Radu Oprea.

Vioara și dansul sportiv, brandurile Reghinului

Vizita ministrului Ştefan-Radu Oprea la fabrica de instrumente Gliga vine să întregească numărul  membrilor guvernului care au simțit pe viu meșteșugul care și-a găsit la Reghin o binemeritată casă, păstorită de cei cu dragoste  de frumos. „Ministrul Ştefan-Radu Oprea a amintit de brandul de România, dar mie îmi place să spun că,  atât vioara cât și dansul sportiv reprezintă branduri de Reghin. Am ținut neapărat ca domnul ministru Ştefan-Radu Oprea să vină să vadă  pe viu cum se fac viorile aici la Reghin. Una e să auzi sau să vezi la televizor, și alta e să vezi pe viu efectiv fluxul de producție, cum arată o vioară în diferite etape de producție. Cred că vizita domnului ministru Oprea, la fel și cea a premierului Viorica Dăncilă, a ministrilor  Eugen  Teodorovici și Mihai Fifor, care au văzut pentru prima dată cum se fac viorile, fac să se întâmple ceva și în domeniul privat. Cred că aici trebuie ajutați cei care fac export, cei care promovează țara și care duc numele României  pe plan mondial”, a punctat Vasile Gliga.








Post-ul Vioara și dansul sportiv, apreciate de ministrul Ştefan-Radu Oprea apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Vioara și dansul sportiv, apreciate de ministrul Ştefan-Radu Oprea

Credit autor: Alin Zaharie.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button