Social

Voluntarii Caritas au ajutat comunitatea din Valea Ghimeșului

Aproape 90 de voluntari au participat, timp de o săptămână, la o tabără în zona Ghimeș unde, pe lângă distracție, au și ajutat comunitatea locală.

Au curăţat cimitirul din Lunca de Sus, au văruit săli de clasă, au curățat pârtia de schi, au pregătit diverse activităţi pentru mici şcolari şi au revopsit gardul și poarta bisericii din Ghimeş-Făget.

Reprezentantul Caritas Alba-Iulia, Molnar Jozsef:

Am văruit săli de clasă, am renovat gardul liceului de acolo, am curățat pârtia de schi, am pregătit câteva activități pentru micii școlari care nu au reușit să ajungă în alte tabere. Tinerii care vin în aceste tabere ne sunt și voluntari pe parcursul anului. Vin din mai multe localități, am avut chiar și din afara granițelor, din Germania și Ungaria. Întotdeauna acești tineri sunt entuziaști, cunosc alți voluntari, se leagă prietenii.

În perioadele cu vreme nefavorabilă, voluntarii au vizitat casa ţărănească din Lunca de Sus, au făcut o drumeţie pe Vârful Ciugheş, unde împreună cu localnicii au participat la sfânta liturghie în aer liber, au învăţat încondeiatul ouălor cu tradiţionalele motive din surse originale și au avut un program spiritual interactiv.

Raluca Cret

The post Voluntarii Caritas au ajutat comunitatea din Valea Ghimeșului appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Voluntarii Caritas au ajutat comunitatea din Valea Ghimeșului

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button