Social

Vot pentru un aer curat la Tg. Mureș!

Proiectul Asociației târgumureșene AMPER s-a calificat în semifinala competiției ”Tara lui Andrei” la categoria Mediu și are nevoie de cât mai multe voturi pentru a trece în etapa următoare.
Este vorba de achiziționarea unor detectori care transmit date în timp real, și care dau o imagine clară asupra factorilor ce contribuie la calitatea aerului în timpul zilei în diferite locuri din oraș.

Reprezentantul AMPER, Adrian Mureșan, precizează că detectorii măsoară nivelul de poluare, temperatură, umiditate și presiune atmosferică:

Pe 26 iunie va fi evaluarea finală, de aceea 20 la sută din punctajul final este votul oamenilor și 80 la sută este jurizarea, iar proiectul nostru se găsește la www.taraluiandrei.ro, la proiectele RoSmart. Scopul este târgumureșenii să voteze pentru acest proiect și să ne crească șansele de a fi selectați. E important ca târgumureșenii care sunt preocupați de calitatea aerului să afle că vom primi gratis acești detector și vom avea niște date în timp real, care să ne spună dacă aerul pe care îl respirăm e bun sau rău.

Pe viitor se dorește conectarea acestor detectori de poluare la o platformă online unde fiecare doritor va putea accesa datele.

AMPER a identificat două surse principale de poluare a municipiulului, respectiv combinatul Azomureș și traficul autovehiculelor.

Valeriu Russu

The post Vot pentru un aer curat la Tg. Mureș! appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Vot pentru un aer curat la Tg. Mureș!

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button