Social

VOTEAZA pentru un aer mai curat la Tirgu Mures! Dureaza doar cateva secunde

Proiectul Asociației târgumureșene AMPER s-a calificat în semifinala competiției ”Tara lui Andrei” la categoria Mediu și are nevoie de cât mai multe voturi pentru a trece în etapa următoare.

Este vorba de achiziționarea unor detectori care transmit date în timp real, și care dau o imagine clară asupra factorilor ce contribuie la calitatea aerului în timpul zilei în diferite locuri din oraș.

Reprezentantul AMPER, Adrian Mureșan, a precizat pentru radiomures.ro că detectorii măsoară nivelul de poluare, temperatură, umiditate și presiune atmosferică.

Pe 26 iunie va fi evaluarea finală, de aceea 20 la sută din punctajul final este votul oamenilor și 80 la sută este jurizarea, iar proiectul nostru se găsește la www.taraluiandrei.ro, la proiectele RoSmart. Scopul este târgumureșenii să voteze pentru acest proiect și să ne crească șansele de a fi selectați. E important ca târgumureșenii care sunt preocupați de calitatea aerului să afle că vom primi gratis acești detector și vom avea niște date în timp real, care să ne spună dacă aerul pe care îl respirăm e bun sau rău.

Prin acest proiect dorim sa instalam in oraș patru detectoare de tip Array of Things pentru a măsura în timp real calitatea aerului si a nivelului de zgomot din oras. Prin accesarea datelor in timp real putem sa vedem care factori contribuie mai mult la poluare: traficul sau industria? De asemenea, datele pot fi folosite de catre persoane sensibile, astmatice, sau ingrijorate, pentru a alege timpul optim pentru a face activitati in oras. Datele noastre vor putea fi colectate si in timpul noptii sau in afara orelor de program, spre deosebire de datele colectate de Garda de Mediu, care sunt colectate doar la anumite momente de timp, de obicei intre 9 si 16. Daca doriti sa sustineti proiectul, votati aici.

Pe viitor se dorește conectarea acestor detectori de poluare la o platformă online unde fiecare doritor va putea accesa datele.

AMPER a identificat două surse principale de poluare a municipiulului, respectiv combinatul Azomureș și traficul autovehiculelor.

MS /  radiomures.ro


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: VOTEAZA pentru un aer mai curat la Tirgu Mures! Dureaza doar cateva secunde

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button