Social

Voucherele de vacanță au crescut prețurile pe Litoral în acest sezon

Touroperatorii din turism spun că la această dată aproximativ 90% din capacitatea de cazare de pe litoralul românesc este ocupată, mai ales în stațiunile din sud. Mai sunt locuri doar în Mamaia, cea mai scumpă stațiune.
Creșterea explozivă a interesului pentru vacanțe a românilor care se observă și în alte stațiuni, nu numai pe litoral, este dată de voucherele acordate bugetarilor.
Existența tuchetelor de vacanță a dus însă la o creștere semnificativă a prețurilor pentru pachetele turistice.
Calitatea serviciilor nu a crescut însă, a precizat pentru Radio Târgu-Mureș Mureș directorul unui mare tour operator din Transilvania, Rodin Malcea:

Cererea este foarte mare iar oferta rămâne aceeași și atunci prețurile au crescut în vârf de sezon, cel puțin. Și, din păcate, nu mai sunt locuri pe litoralul românesc. Gradul de ocupare cred că este undeva la 90%. În momentul de față, putem spune că e justificată această creștere de prețuri dar nu se reflectă în calitate ci doar în cererea foarte mare. Deci, prețurile cresc datorită cererii foarte mari nu datorită unei calități deosebite. Din fericire, bonurile de vacanță au făcut ca lucrurile să se miște, să se învârtă dar, din păcate, au dus la creșterea prețurilor.

Un semnal de alarmă a fost tras zilele acestea și de reprezentanții Asociației Naționale a Agențiilor de Turism care cred că regimul tichetelor de vacanță ar trebui îmbunătățit, astfel încât să fie utilizate doar în extrasezon.
Un alt efect colateral este scăderea prezenței turiștilor străini, deoarece în condițiile unei cereri foarte mari pe intern, hotelierii nu mai vor să se complice, spun reprezentanții patronatului din turism.

Cristina Bulbescu

The post Voucherele de vacanță au crescut prețurile pe Litoral în acest sezon appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Voucherele de vacanță au crescut prețurile pe Litoral în acest sezon

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button