Zeci de mii de pelerini vor ajunge cu trenul la Șumuleu

zeci de mii de pelerini vor ajunge cu trenul la sumuleu

CFR Călători a introdus 11 trenuri speciale spre sau dinspre Miercurea Ciuc vizita Papei Francisc la Șumuleu pe 1 iunie.
De asemenea, vor fi introduse vagoane suplimentare pentru a-i putea transporta pe toți cei care doresc să-l vadă pe înaltul prelat.
Prin urmare, circa 20% dintre pelerini vor veni cu trenul, spun organizatorii evenimentului. Ei vor trebui să parcurgă pe jos drumul de la Gara din Miercurea Ciuc, adică patru kilometri și jumătate, a precizat pentru Radio Târgu-Mureș responsabilul de comunicare al pelerinajului de la Șumuleu, pr. Stelian Vereș:

Aproximativ 25.000 de pelerini vor sosi cu trenul datorită ajutorului pe care l-am primit din partea Căilor Ferate Române. Sunt mai multe trenuri speciale care sosesc în gara de la Miercurea Ciuc. Acest lucru este foarte bun pentru noi pentru că pelerinii coboară din tren, urcă la locul de liturghie, vin înapoi la gară și pleacă cu trenul. Și atunci, pot să meargă direct. De la gara din Miercurea Ciuc până la locul de desfășurare a Liturghiei sunt aproximativ 4,5 km.

Pentru gestionarea fluxurilor de pelerini, biletele la trenurile suplimentare au fost puse în vânzare începând din data de 15 mai, iar prioritate au grupurile organizate.
Pentru evitarea supraaglomerării, CFR Călători roagă toți pasagerii să-și programeze din timp călătoria către zonele de desfășurare a manifestărilor.
Pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, se poate accesa pagina de internet www.cfrcalatori.ro sau să contacteze numărul de telefon 021/9521.

Cristina Bulbescu

The post Zeci de mii de pelerini vor ajunge cu trenul la Șumuleu appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Zeci de mii de pelerini vor ajunge cu trenul la Șumuleu

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.