Sport

Aur pentru Rusia și Marea Britanie, în ultima zi a Europenelor de la Tg.Mureș

Rusul Andrey Brykhanov și britanica Katrina Rye au câștigat, duminică, cursa continentală de triatlon pe distanță medie, desfășurată la lacul Bezid și în Sângeorgiu de Pădure, competiție din cadrul Campionatului European de Triatlon Multisport de la Tg.Mureș.

La Elite masculin, Brykhanov, care a fost cronometrat cu timpul de 3 ore, 38 de minute și 21 de secunde, a fost urmat pe podium de către portughezul Filipe Azevedo (3:43:31) și de slovenul Domen Dornik (3:46:05). Dintre sportivii români care au luat startul, cele mai bune clasări le-au avut Deak Zsombor (locul 8) și Kovacs Szabolcs (locul 10).

Elite Women - Middle Distance European Championships Foto: Transilvania 2019 Multisport European Championships/facebook

Katrian Rye(GBR), Ewa Bugdol(POL), Liliya Baranovska(UKR) 

La Elite feminin, Katrian Rye a încheiat cursa în 4 ore, 7 minute și 35 de secunde, britanica fiind urmată în clasament de către poloneza Ewa Bugdol și de ucraineanca Liliya Baranovska.

La categoria amatori (Age Group), dintre sportivii români, cele mai bune rezultatele le-au obținut Boga Balázs (locul I la categoria de vârstă 18-19 ani, Mihai Vigariu (locul III la 35-39) și Răzvan Ene (locul III la 45-49.

Concurenții de la middle distance triatlon au avut de parcurs 1,9 km înot, 82 km pe bicicletă și 20 km în alergare.

Tot duminică, în aceeași locație, s-a desfășurat și concursul de aquabike (1,9 km înot și 82 km pe bicicletă), competiție rezervată doar amatorilor, la care Erik Rogoz Lorincz și Andreea Teodora Bălan s-au clasat pe locurile I la categoriile 18-19 ani, respectiv 20-24 ani, iar Menyhárt Zsuzsa și Adrian Bianu au terminat pe doi, respectiv trei la categoria 65-69 ani.

Festivitatea de premiere la ambele competiții va avea loc în duminică seara, de la ora 19.00, la Amfiteatrul din Cetatea Medievală, ceremonia de închidere fiind precedată de un spectacol medieval oferit de Cavalerii Ordinului Lup. Festivalul de Triatlon Multisport se va încheia cu un concert susținut de Vizi Imre.

Cel mai eveniment multisport găzduit vreodată de județul Mureș a fost organizat de Federația Română de Triatlon, Clubul Master Ski&Bike și SportLife Multimedia Events, în parteneriat cu Primăria Municipiului Tîrgu-Mureș și cu sprijinul Consiliului Județean Mureș.

Radio Tg.Mureş este partener media al evenimentului!

Valeriu Voaideș

The post Aur pentru Rusia și Marea Britanie, în ultima zi a Europenelor de la Tg.Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Aur pentru Rusia și Marea Britanie, în ultima zi a Europenelor de la Tg.Mureș

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button