Sport

Aur pentru Spania și Marea Britanie la Mondialul de 50 km de la Brașov

Spaniolul Iraitz Arrospide și britanica Aly Dixon au cucerit, duminică, medaliile de aur la Campionatul Mondial de alergare 50 km de la Brașov.

Iraitz Arrospide a terminat cursa în 2 ore 47 de minute și 42 de de secunde, fiind urmat pe podium de sud-africanul Lungile Gonga (02:48:26) și de britanicul Daniel Nash (02:49:01).

La feminin, Aly Dixon a parcurs cei 50 de km în 3 ore 7 minute și 20 de secunde, fiind urmată de compatrioata sa Helen Davies (03:0916) și de spaniola Alicia Perez (03:15:09). Dintre atletele românce care au luat startul, cea mai bună clasare a avut-o Claudia Paula Tudoran, locul 16.

La echipe masculin, titlul mondial a fost cucerit de Africa de Sud, iar pe locurile II și III s-au clasat Germania, respectiv Marea Britanie și Irlanda de Nord.

La feminin, victoria a revenit echipei comune a Marii Britaniei și Irlandei de Nord, iar medaliile de argint și bronz au fost adjudecate de formațiile Statelor Unite ale Americii, respectiv Austriei.

Campionatul Mondial de alergare 50 km a fost organizat de IAU (OrganizațiaInternațională de Ultra-Alergare), împreună cu Federația Română de Atletism și cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov, și a reuni la start atleți din 30 de țări de pe toate continentele.

Valeriu Voaideș

Foto-twitter.com/iaunews
Foto-twitter.com/iaunews

The post Aur pentru Spania și Marea Britanie la Mondialul de 50 km de la Brașov appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Aur pentru Spania și Marea Britanie la Mondialul de 50 km de la Brașov

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button