Sport

Baschetul juvenil își desemnează campionii la vară

Consiliul director al Federației Române de Baschet a hotărât, în data de 19 mai 2020,  cătoate Campionatele Naționale, de la toate categoriile de juniori – sezonul 2019-2020 (U13, U14, U15, U16, U18 si U20) – se vor relua prin organizarea unor Turnee Finale, cu participarea primelor 8 echipe.

A fost luată în calcul eventualitatea înlocuirii, conform clasamentului, a echipelor care nu pot participa, cu echipe de pe locurile imediat următoare. Având în vedere restricțiile referitoare la evenimentele sportive desfășurate în sălile de sport, există posibilitatea de a organiza Turneele Finale de juniori și pe terenuri în aer liber. În condițiile în care reglementările legale referitoare la combaterea pandemiei de COVID-19 vor permite, toate Turneele Finale ale Campionatelor Naționale de juniori, sezonul 2019-2020, se vor desfășura în luna august 2020.”

Urmare a acestei decizii și județul Mureș va fi reprezentat la turneul final, categoria de vârstă U14, masculin, de echipa LPS Tg. Mureș, echipă antrenată de Soos Tibor Zsolt. Calificarea la turneul final este rodul unui an de muncă, echipa situându-se, cu două etape înainte de încheierea sezonului regulat, pe un onorabil loc 4, cu 63 de puncte. Alături de echipa mureșeană la turneul final vor participa echipe de tradiție în baschetul juvenil, U BT Cluj Napoca, Slam București, Dan Dacian București, Laguna București, Leii București, CSM Târgu Jiu și Îngerii Băniei Craiova.

Lotul condus de antrenorul Soos Tibor Zsolt este format din sportivii: Bot Krisztián, Markovics Gergő, Trif Robert, Pop David, Morar Dragoș, Kis Roland,  Nagy Magor,  Baba Olivér,  Bukur Gábor,  Zólyomi Nándor,  Tamás Edward, Bálinth Erik,  Pop Cristian,  Koncs Dávid, Győrki Norbert, Sárkány Edvard, Zalanyi Mátyás.

Evoluții meritorii au avut și baschetbalistele junioare de la CSM Târgu Mureș (U15 feminin) și Clubul Sportiv Gladius (U13 feminin), calificate și ele la turneele finale din această vară.

Nelu Sandor

Post-ul Baschetul juvenil își desemnează campionii la vară apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Baschetul juvenil își desemnează campionii la vară

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button