Sport

CONFIRMARE – Veste bună pentru fanii fotbalului din Mureș: și în sezonul 2019-2020 se vor juca meciuri de Liga 1 pe stadionul Trans-Sil

FOTBAL. Deși județul Mureș mai are doar fotbal de la nivelul Ligii a III-a în jos, fanii fotbalului din județ pot să asiste și în sezonul 2019-2020 la meciuri de Liga 1, în urma deciziei conducerii echipei sibiene FC Hermannstadt de a-și disputa meciurile de acasă pe stadionul Trans-Sil din Târgu Mureș.

 

Informația a fost confirmată astăzi, marți, 9 iunie 2019, de directorul executiv al clubului Hermannstadt, Iuliu Mureşan, care a precizat că formația sibiană va juca meciurile de acasă din sezonul viitor, până la jumătatea lunii octombrie, la Târgu Mureş, pe stadionul Trans-Sil.

 

Decizia a fost luată pentru că lucrările de modernizare la stadionul Municipal din Sibu, demarate anul trecut și care aveau termen inițial de finalizare până în septembrie 2018, nu s-au terminat, în 18 iunie făcându-se o nouă licitație, câștigătorul acesteia nefiind încă desemnat. Termenul de execuție al lucrărilor care mai sunt de efectuat la stadionul din Sibiu sunt de 10 săptămâni, iar directorul executiv Mureșan a opinat că acestea vor începe peste o săptămână, urmând să fie finalizate “în jurul datei de 15 octombrie”.

 

„Vom omologa stadionul de la Târgu Mureş pentru meciurile de acasă. Din păcate, iar vom juca în pribegie, ceea ce nu e bine. S-a refăcut gazonul la Târgu Mureş, e bun şi au nocturnă, corespunde. În octombrie, sper să jucăm acasă cu gazon nou, cu încălzire, cu toate ingredientele şi de calitate”, a precizat Mureșan.

 

Până la jumătatea lunii octombrie 2019, Hermannstadt ar urma să dispute următoarele meciuri pe teren propriu (respectiv, în Târgu Mureș): cu Gaz Metan Mediaș (etapa a 2-a, în 19 iulie, ora 18), cu CS U. Craiova (etapa a 4-a, în 3 august, ora 18), cu Clinceni (etapa a 6-a, în 17 august, ora 18), cu Chindia Târgoviște (etapa a 8-a, în 31 august, ora 18) și cu FC Botoșani (etapa a 11-a, în 28 septembrie, ora 18).

 

Hermannstadt a jucat și în sezonul trecut 10 meciuri “acasă”, de la începutul sezonului competițional până în 8 decembrie 2018 (meciul cu Dinamo), când gazonul, prost întreținut, a devenit efectiv impracticabil și s-a mutat la Pitești și apoi la Cluj-Napoca, ultimele etape ale campionatului disputându-le pe Stadionul Municipal din Sibiu.

 

Datorită echipei sibiene, fanii fotbalului din Mureș au putut vedea partidele oficiale ale acesteia cu Sepsi OSK, Dunărea Călărași, FC Voluntari, Gaz Metan Mediaș, CFR Cluj, FCSB, Astra, FC Botoșani, Chiajna și Dinamo.

 

Andrei TUDORAN


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: CONFIRMARE – Veste bună pentru fanii fotbalului din Mureș: și în sezonul 2019-2020 se vor juca meciuri de Liga 1 pe stadionul Trans-Sil

Credit autor: admin.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button