Sport

Datorii uriașe pentru CSM Târgu Mureș! Plan pentru readucerea ”la zero” a clubului

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a anunțat joi, 21 ianuarie, cu prilejul unei conferințe de presă susținută în incinta Academiei de Sport de la Complexul de Agrement și Sport ”Weekend”, că instituția pe care o conduce este interesată de resuscitarea activității din cadrul Clubului Sportiv Municipal (CSM) Târgu Mureș, structură sportivă care aparține de Primărie.

”Moștenire” de 4,3 milioane de lei datorii

În prezent, situația de la CSM Târgu Mureș este de departe de a fi roz, clubul fiind preluat de echipa primarului Soós Zoltán în octombrie 2020 cu datorii totale de 4,3 milioane de lei, care la data curentă au scăzut la 2,6 milioane de lei.

”În noiembrie, să vă zic și un inventar foarte scurt ce am găsit la CSM, un club în stare de amnezie sau pot să zic în stare de moarte, cu datorii, cu inactivitate maximă, 239 de contracte, fără activități, și datorii de 4,3 milioane de lei. Asta era ”moștenirea” Maior – Florea. Ceea ce am propus noi, și în această privință am vorbit cu conducerea CSM și am primit atât o susținere cât și înțelegere și profesionalism din partea acestei conduceri ca să reorganizăm. Deja în două luni și jumătate am redus datoriile, momentan sunt 2,6 milioane de lei care constă în mare parte din datoriile neplătite sportivilor și prin asta a contribuit conducerea veche a orașului la alungarea a sute de sportivi de performanță din acest oraș”, a declarat Soós Zoltán.

”Din ianuarie 2021 mai sunt 18 contracte pe sport și evident o să urmeze o reorganizare completă. Se va reduce și numărul angajaților CSM pe noua organigramă, o să rămână 8 angajați din 15”, a adăugat primarul municipiului Târgu Mureș.

Cu ochii pe bazele sportive din oraș

În cadrul întâlnirii cu mass media locală, edilul șef al ”Orașului Trandafirilor” a prezentat o parte din strategia viitoare a clubului CSM Târgu Mureș.

”CSM va avea două roluri strategice în Târgu Mureș, unul va fi administrarea bazelor sportive și a doua misiune va fi să susțină sportul de performanță din orașul nostru. Printre exemplele nefericite din trecut putem să menționăm campioana de tenis de masă Szőcs Bernadette care astăzi e la Steaua, înotătorul Norbert Trandafir care a  fost nevoit să meargă la alte centre sportive și mie mi se pare normal să oferim condiții sportivilor noștri ca să revină acasă sau să educăm generații noi”, a spus Soós Zoltán.

”Totodată, dorim să aducem în patrimoniul orașului cât mai multe baze sportive care pe vreme deserveau sportul târgumureșean, cum ar fi Sala Polivalentă, Patinoarul, unde avem vești bune având în vedere că Ministerul Dezvoltării a anunțat finalizarea investiției până la finalul anului 2022, și am inițiat o discuție cu Romgaz referitor la baza sportivă abandonată de lângă turbină, să vedem în ce condiții poate să intre în patrimoniul orașului și să deservească sportul mureșean”, a precizat primarul municipiului Târgu Mureș.

”Sportul va fi finanțat pe bază de proiecte, pe criterii corecte, transparente, cu accesul tuturor celor implicați în activitatea sportivă din municipiu”, a promis Soós Zoltán.

”Proiecte sănătoase”, după ”momentul zero”

În mod destul de curios, deși în incinta Academiei de Sport, care a devenit noul sediu al clubului, se afla și Vasile Tohănean, președinte în exercițiu al CSM Târgu Mureș, cel care a luat cuvântul despre prezentul și viitorul clubului, de la prezidiul conferinței de presă, a fost Szászgáspár Barnabás, vicepreședinte al CSM Târgu Mureș.

”Momentan, toate ramurile sportive sunt active, toate echipele care au început acest campionat, 2020-2021, continuă în campionat și încercăm să terminăm acest sezon competițional la toate ramurile sportive, normal, cu un efectiv redus și cu un management bine gândit pentru că acum, normal, nu o să avem bani nici pentru investiții. Trebuie să ajungem cât mai repede la un ”moment zero”, sper să vină cât mai curând, și când terminăm sezonul competițional 2020-2021 să putem sta la masa cu domnul primar, cu Comitetul Director, și să elaborăm niște proiecte sănătoase”, și-a manifestat optimismul Szászgáspár Barnabás, care a dezvăluit că ”bugetul estimat pe 2021 al CSM-ului este de 9 milioane de lei”.

De la fotbal și baschet, la futsal, popice și alte sporturi

La solicitarea presei, Szászgáspár Barnabás a realizat și o scurtă sinteză a activității principalelor secții sportive care funcționează în cadrul CSM Târgu Mureș: ”Momentan, la futsal echipa este în Liga a II-a, cu jucători autohtoni, ei participă și urmează campionatul. Baschetul a rămas la U 18 în CSM, dar acolo este o echipă tânără, care din păcate din cauza problemelor financiare a trebuit să o mutăm la Clubul Sportiv Universitar, acolo avem un nucleu destul de bun format numai din jucători autohtoni cu care sperăm ca în viitorul apropiat să avem colaborare și cât mai repede să ajungem acolo unde ne este locul. La popice, avem junior de talie europeană și națională, campioni, fotbalul rămâne cu două echipe, U 17 și U 19, formate din jucători autohtoni, fotbalul feminin începe acum campionatul, în februarie, acolo o să avem discuții să vedem dacă putem să formăm o echipă care să promoveze – este o posibilitate, sau să rămână în Liga a II-a. O să fie discuții pentru viitor. La polo, avem două echipe, U 17 și U 19 fete, o echipă bună și frumoasă care anul trecut a fost campioană. La înot avem câțiva înotători de succes care participă la campionatele naționale. La handbal am rămas cu juniori 3.”

Alex TOTH

Post-ul Datorii uriașe pentru CSM Târgu Mureș! Plan pentru readucerea ”la zero” a clubului apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Datorii uriașe pentru CSM Târgu Mureș! Plan pentru readucerea ”la zero” a clubului

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button