Sport

Detalii despre viitoarea pistă pentru biciclete din Bălăușeri

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis recent, într-o ședință de lucru, că proiectul “Amenajare pistă pentru biciclete și alte vehicule electrice ușoare în comuna Bălăușeri, județul Mureș” propus a fi realizat în comuna Bălăușeri, sat Filitelnic, nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Potrivit proiectului Deciziei etapei de încadrare, document făcut public în data de 26 iunie 2023, pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, investiția aparține Primăriei Comunei Bălăușeri și prevede înființarea unei piste pentru biciclete și alte vehicule electrice ușoare în intravilanul și extravilanul localității Filitelnic, comuna Bălăușeri, pe o lungime de 1.380 de metri.

”Traseul proiectat va fi format dintr-o susccesiune de aliniamente și curbe. Profilul longitudinal va urmări linia terenului sistematizat existent în condițiile asigurării racordării în plan vertical și a dirijării apelor pluviale. Se va proiecta linia roșie a pistei de cicliști astfel încât să se coreleze cu accesele, străzile laterale și cu șanțurile adiacente. Profilul transversal va fi organizat în două piste de lățime de un metru, câte una pentru fiecare sens de circulație al drumului comunal DC 62”, informează sursa citată.

În același document se mai menționează că axele pistei ”vor avea asigurate un spațiu de siguranță de 0,5 metri între DC și laterala pistei”, iar în profil transversal ”pista de biciclete va avea panta unică spre stânga minus 2,5%.”

(Redacția / Foto: https://depositphotos.com/home.html )

Post-ul Detalii despre viitoarea pistă pentru biciclete din Bălăușeri apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Detalii despre viitoarea pistă pentru biciclete din Bălăușeri

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button