Sport

DOLIU în marea familie a clubului A.S. Armata Târgu Mureș!

Cunoscutul medic sportiv târgumureșean Halmagy Emeric a decedat luni, 26 aprilie, la vârsta de 95 de ani.

Tragica veste a fost dată marți, 27 aprilie, de apreciatul jurnalist sportiv Aurel Rațiu, pe pagina sa de Facebook, care a scris și un scurt text în memoria regretatului Halmagy Emeric.

În toamna acestui an, mai precis în luna noiembrie, ar fi împlinit 95 de ani!

Medicina sportivă din România a pierdut pe unul dintre specialiștii cunoscuți și apreciați de întreaga lume medicală. Fanii echipei de fotbal A.S. Armata Târgu-Mureș știu că doctorul Halmagy Emeric a fost medicul sportiv al acestei formații timp de mulți ani.

Halmagy Emeric s-a născut în data de 26 noiembrie 1926 în orașul Turda din judeţul Cluj. După absolvirea facultăţii, a rămas la Târgu-Mureș, primul loc de muncă fiind la Policlinica Studenţească, care avea sediul pe atunci în clădirea Apollo. Postul de medic sportiv pentru copii îi fusese aranjat de antrenorul (şi jucătorul) de tenis Toma Ovits-senior. A fost primul medic sportiv care a lucrat în oraşul Târgu-Mureș! Ca medic sportiv, începând cu anul 1952, a trecut pe la aproape toate echipele existente în acei ani în oraş: C.F.R., RATA, Dermagant, Mureşul Târgu-Mureș şi A.S.A. Târgu-Mureș. Un singur an, în 1967, a lipsit doctorul Halmagy de pe banca A.S.A.-ului! După ce doctorul Petérfi László i-a dat cu kelen în ochi lui Nelu Oblemenco, într-un moment de bătaie generală!, incident petrecut în timpul unei întâlniri dintre Universitatea Craiova şi A.S.A. Târgu-Mureș, în anul 1967, acesta a fost exclus din fotbal, iar locul lui a fost luat de dr. Halmagy Emeric, care în acei ani lucra la Policlinica Sportivă din Târgu-Mureș şi care a revenit la echipa militară.

Din anul 1967 şi până în anul 2000, dr. Halmagy Emeric a fost medicul sportiv al grupării militare târgumureşene A.S.Armata.

În tinereţe, puţină lume ştie, Halmagy Emeric a cochetat cu sportul de performanţă, practicând tenisul de masă, tenisul, atletismul (săritura în înălţime), polo-ul şi baschetul. „Mi-a plăcut mult să particip la concursuri, nu şi la antrenamente” îmi spunea, cu câțiva ani în urmă, dr. Halmagy!

Familiei și celor apropiați, sincere condoleanțe!”

(Redacția)

Post-ul DOLIU în marea familie a clubului A.S. Armata Târgu Mureș! apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: DOLIU în marea familie a clubului A.S. Armata Târgu Mureș!

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button