Sport

Două retrogradate, dar banii vor avea cuvântul

Două din cele trei echipe ale județului Mureș care au evoluat în seria V din Liga III de fotbal au ocupat locuri retrogradabile. Retrogradată și în sezonul trecut, dar rămasă în urma retragerii unei echipe, CS Iernut a făcut mai mult figurație în acest sezon. Iernuțenii au încheiat pe ultimul loc, cu doar 11 puncte, dar cu un ultim joc spectaculos, 3-5 în deplasarea de la formația ACS Unu Fotbal Club Gloria Bistrița. A fost un meci cu 7 goluri în prima repriză, încheiată 5-2 pentru bistrițeni și doar unul al mureșenilor în partea a doua. CS Iernut a egalat la 1 și au condus chiar, în urma golurilor lui Adrian Pop (min. 15) și Codruţ Gliz (20), iar în partea a doua a mai înscris doar Arnold Szilagyi, care a stabilit rezultatul final deja din minutul 51.

Aflată cu doar două locuri mai sus, cu 22 puncte, la prima participare în eșalonul 3, MSE Târgu-Mureș a încheiat conturile. Ei au susținut ultima partidă, la Miercurea Nirajului, cu CFR Cluj 2, obținând chiar o victorie surpriză, scor 2-1, după ce pe tot parcursul returului au obținut până la acest meci doar 4 puncte. Cele trei goluri au fost înscrise în prima repriză. Mircea Ungur (minutul 6) și Moldován Tamás (min. 27) au punctat pentru mureșeni, iar pentru oaspeți Claudiu Petrilă a redus diferența în minutul 31, din penalty.

Avântul Reghin a încheiat pe locul 6, cu 52 puncte, cu o victorie pe teren propriu, 2-1 cu formația brașoveană AFC Hărman. Reghinenii au înscris în debutul celor două reprize, prin Adrian Luca (min. 2) și Bogdan Stavilă (min. 48), iar oaspeții au egalat la 1 în minutul 14, prin Lupoaie.

Retrogradarea din Liga III poate fi adusă în discuție după disputarea barajului de promovare și înscrierea echipelor pentru sezonul viitor, deoarece deseori echipe care retrogradează continuă în acest eșalon în urma retragerii unor echipe. Factorul de bază este situația financiară.

Post-ul Două retrogradate, dar banii vor avea cuvântul apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Două retrogradate, dar banii vor avea cuvântul

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button