Sport

Două titluri la CFR Cluj, unul la Suceava, la Cupa E.ON Kinder

Prima serie a ediției cu numărul 13 a competiției de fotbal juvenil Cupa E.ON Kinder s-a încheiat. Titlurile de campioane au revenit echipelor clubului CFR Cluj, la cei născuți în anii 2007 și 2009, a treia învingătoare, la 2011 a fost Juniorul Suceava, care a întrecut în finală cu 1-0 echipa Alb a clubului organizator, ACS Kinder Sângeorgiu de Mureș.

La cea mai mare dintre cele trei categorii disputate în această serie, cea cu echipe alcătuite din copii până la 12 ani, în lupta pentru podium au ajuns formațiile ACS Kids Tâmpa Brașov, CFR Cluj, Academia Luceafărul Cluj și ACS Kinder Alb, mureșenii fiind prezenți cu mai multe echipe la fiecare categorie. Ei au trecut cu 2-1 de Ceahlăul Piatra Neamț, dar au cedat cu același scor în fața „ceferiștilor” clujeni și au pierdut la loviturile de departajare finala pentru medaliile de bronz în fața echipei brașovene. Tot cu 2-1 s-a încheiat și finala dintre cele două echipe clujene, dar după prelungiri.

În paralel s-au jucat și partidele pentru podiumul categoriei celor născuți în anul 2009.

În „careu” au ajuns și aici cele două echipe din Cluj, Luceafărul și CFR, alături de Juniorul Brașov, și Interstar Sibiu. La această categorie singura echipă mureșeană ajunsă în faza „sferturilor” a fost tot ACS Kinder Alb, care a pierdut cu același scor, 1-2 cu brașovenii. În finală a avut loc același duel între clujenii de la CFR și cei de la Academia Luceafărul. Victoria a revenit și la această categorie celor de la CFR, tot la limită, dar cu cinci goluri înscrise și fără prelungiri.

Podiumul a fost completat de Interstar Sibiu, câștigătoare cu 7-5 în urma prelungirilor disputate cu Juniorul Brașov.

Formația mureșeană cel mai bine clasată la această categorie a fost urmărită de același scor, 1-2 și în jocul pentru locurile 5-6, de către Juniorul 2 Brașov.

A doua finală, cea mare, dar tot pierdută

Singura echipă mureșeană ajunsă într-o finală mare, după cea mică de la categoria 2007 a fost tot echipa „Alb” de la ACS Kinder, la categoria „mezină” a seriei, cei născuți în anul 2011. La această categorie în „sferturi” s-au aflat și alte trei echipe mureșene, în fiecare partidă din cele patru evoluând câte una. Cele trei au fost ACS Miercurea Nirajului, Infinity Târnăveni și Atletic Kids Gurghiu, dar din nefericire sorții nu le-au pus față în față și toate cele trei au fost eliminate. În semifinale au ajuns alături de cei de la Kinder formațiile Juniorul Suceava, Interstar Sibiu și Luceafărul Cluj. Kinder a înregistrat în „sferturi” din nou un 2-1 cu Academia U Cluj, dar în favoarea lor de această dată, după care au trecut la limită, 5-4 de Interstar Sibiu, obținând locul în finala cu Juniorul Suceava, pe care au pierdut-o cu 1-0. Luceafărul a învins în finala mică cu 3-2 Interstar și a urcat pe treapta a treia a podiumului celor de 10 ani.

În cursul după amiezei zilei de joi au demarat întrecerile la celelalte trei categorii de vârstă, 2008, 2010 și 2012, categorii la care finalele vor avea loc duminică, 8 septembrie.

Post-ul Două titluri la CFR Cluj, unul la Suceava, la Cupa E.ON Kinder apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Două titluri la CFR Cluj, unul la Suceava, la Cupa E.ON Kinder

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button