Duatloniști din Franța și Spania, campioni europeni la Tg.Mureș

duatlonisti din franta si spania campioni europeni la tg mures

Francezul Benjamin Choquert și spaniola Irene Loizate au câștigat, duminică, la Tg.Mureș, cursele de sprint duatlon, la categoria Elite seniori, din cadrul Campionatelor Europene de Triatlon Multisport.

La masculin, Benjamin Choquert a fost cronometrat cu timpul de 55 de minute și 42 de secunde, fiind urmat pe podium de spaniolul Emilio Martin (55:49) și de belgianul Angelo Vandecasteele (55:51). Reprezentantul țării noastre la această categorie, covăsneanul Daniel Attila s-a clasat pe locul 12.

La feminin, iberica Irene Loizate s-a impus cu timpul de o oră și 14 secunde, fiind urmată în clasament de către austriaca Sandrina Illes (1:00:21) și de compatrioata sa, Sonia Bejarano (1:00:26)

La Under 23 masculin, titlul de campion european a fost adjudecat de către francezul Krilan Le Bihan, acesta fiind urmat de belgianul Amaud Dely și de olandezul Niels Te Pas. La Under 23 feminin, victoria a revenit spaniolei Marta Pintanel, iar pe locurile II și III au terminat germanca Claudia Kelsall, respectiv ucraineanca Karyna Yevtushenko.
La juniori masculin, podiumul a fost ocupat, în ordine, de Vitali Vorontsov (Ucraina), Giani Vanden Broucke (Belgia) și Valentin Marievskly (Ucraina), iar la fete primele trei clasate au fost Liza Hazuchova (Slovacia), Alevtina Stetsenko (Rusia) și Marije Hijman (Olanda).

Dintre reprezentanții României în competiția juniorilor, cele mai bune evoluții le-au avut gălățeanca Delia-Oana Dudău (locul IV) și clujeanul Eric Rogoz Lorincz (locul V).

Delia Oana Dudău:


Eric Rogoz Lorincz:

La para-duatlon, medaliile de aur au fost cucerite de către Alessandro Carvani (Italia) la categoria PTS 2, Joaquin Carrasco (Spania) la PTS 3, Czene Gabor (Ungaria) la PTS 4 și Ernestas Cesonis (Lituania) la PTS 5.

În cursul dimineții a avut loc cursa rezervată amatorilor, la care au luat startul peste 200 de concurenți. Dintre sportivii români, cea mai bună clasare a avut-o târgumureșeanul Csergedi Istvan, locul III la categoria de vârstă 35-39 de ani.

Participanții la întrecerile de Duatlon Sprint, ce au avut loc în centrul Municipiului Tg.Mureș, au avut de parcurs 5 km în alergare, 20 km pe bicicletă și în final, încă 2,5 km tot în alergare.

Următoarea competiție continentală, Campionatul European de Cros Duatlon, este programată, marți, la Sovata, în jurul Lacului Ursu.

Campionatele Europene de Triatlon Multisport, care se vor încheia la 7 iulie, cuprind întreceri la 6 ramuri sportive, respectiv cros triatlon, duatlon, cros duatlon, aquatlon, triatlon pe distanță medie și aquabike. La întreceri participă în jur de 1700 de sportivi din 41 de țări.

Competiția este organizată de Federația Română de Triatlon și Clubul Master Ski&Bike, sub patronajul European Triathlon Union, în colaborare cu SportLife Multimedia Events și în parteneriat cu Primăria Municipiului Tîrgu-Mureș și Consiliul Județean Mureș.

Valeriu Voaideș

triatlon 4
triatlon 2
triatlon 6
triatlon 10
triatlon 9
triatylon 7
triatlon 8
triatlon 3

The post Duatloniști din Franța și Spania, campioni europeni la Tg.Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Duatloniști din Franța și Spania, campioni europeni la Tg.Mureș

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.