Sport

Echipa de baschet masculin a CSM Târgu Mureș are un nou antrenor

Reprezentanții Clubului Sportiv Municipal (CSM) Târgu Mureș au organizat marți, 4 iunie, o conferință de presă cu ocazia încheierii sezonului baschetbalistic, atât pentru echipa feminină, cât și pentru cea masculină.

Evenimentul a fost o ocazie de a reflecta asupra performanțelor obținute, de a discuta provocările întâmpinate și de a prezenta planurile pentru sezonul următor.

La conferința de presă au fost prezenți antrenorii Vlad Pora, George Trif – care a devenit coordonatorul echipelor de juniori şi preia acum şi echipa de Liga I- și Péter Faragó, noul antrenor al echipei de seniori.

Pe lângă aceștia, a mai fost prezent și Szászgáspár Barnabás, directorul CSM Târgu Mureș, care a precizat că echipa de baschet masculin se află acum după un sezon competițional bun.

„După două sezoane în care am lucrat în deficit, pentru că am primit acea suspendare de a legitima jucători străini și după două sezoane în care am jucat în prima divizie, cu o bază de jucători autohtoni și cu un staff târgumureșean, am ajuns la sfârșitul celui de-al doilea sezon în care ne-am clasat pe locul 10, iar din trei obiective, am atins două. Ultimul obiectiv, accederea în play-off, din păcate nu s-a realizat. Vom merge în Liga Națională, vom merge și cu echipa noastră de Liga I care a avut o evoluție foarte bună. Avem o linie de jucători tineri și foarte tineri care au avut rezultate extraordinare. Să nu uităm și de echipele de juniori de U15 și U13, care s-au clasat pe locul 7 (la U15) din 48 de echipe și pe locul 13 (la U13) din 58 de echipe. Și acolo s-a lucram și am încheiat un sezon bun. Vom avea continuitate și cu ei”, a declarat acesta.

Antrenorul George Trif a realizat o analiză detaliată a sezonului competițional recent încheiat, exprimându-și satisfacția și mândria față de realizările obținute alături de echipă, făcând față tuturor problemelor care au mai apărut pe parcurs.

„Am început sezonul foarte bine și acest lucru ne-a dat speranțe foarte mari. Am avut o serie de șapte victorii consecutive care au dat impresia tuturor, chiar și nouă, că suntem invincibili. Din păcate, dezechilibrul produs de suspendarea lui Goran și accidentările lui Santa și Jakob ne-au dat peste cap ritmul echipei. Nu am putut face transferuri și nu am putut redresa corabia în timpul campionatului. Mulțumesc conducerii, staff-ului tehnic, tuturor colegilor și oamenilor din sală care au fost alături de noi. Eu, împreună cu conducerea clubului am hotărât să pornesc un nou proiect la Liga I, dar voi fi și coordonator la echipele de juniori ale clubului. Am mai lucrat cu tineri jucători și îmi face o mare plăcere. Energia lor și dorința lor de afirmare mă încarcă și pe mine și sunt entuziasmat să încep cu aceștia lucrul”, a declarat acesta.

Péter Faragó, răspus pozitiv în fața noii provocări

Totodată, directorul CSM a mai precizat că acest proiect a fost demarat acum patru ani de la zero. Aceștia nu au renunțat, iar de doi ani echipa joacă la cel mai înalt nivel, în Liga Națională, mulțumindu-i astfel antrenorlui George Trif și prezentâdu-l pe Péter Faragó, care a răspuns pozitiv noii provocări, aceea de a fi noul antrenor al echipei.

„În primul rând aş dori să evidenţiez munca depusă de către Barni (Szászgáspár), George (Trif) şi Vlad (Pora) pentru ceea ce au făcut pentru acest club, cu promovarea în Liga Națională de Baschet Masculin (LNBM), și pentru sezoanele petrecute printre cele mai bune echipe. Cred că a fost excelent ceea ce au realizat, dar cu o doză mare de neşansă la finalul sezonului trecut. Vreau să mulţumesc conducerii clubului pentru oportunitatea ca după un an de succes în Liga I, să am posibiltatea de a conduce prima echipă a clubului alături de Vlad Pora. Nu prea pot spune multe deocamdată, dar spre norocul nostru putem menţine jucătorii cheie şi obiectivul este să clădim echipa cu jucători tineri din Târgu Mureş şi să-i creştem alături de ceilalţi”, a declarat Péter Faragó.

Vlad Pora și-a exprimat recunoștința față de conducere și toți cei implicați, mulțumindu-le pentru șansa de a-și continua cariera în rolul de antrenor secund.

„Sper să putem face lucruri frumoase în continuare și cu sprijinul conducerii și a comunității. Referitor la sezonul care urmează… avem foarte mult de muncit. Trebuie să conturăm un lot care să ne ajute să ne îndeplinim obiectivele pe care le avem. Suntem încrezători că putem reuși acest lucru. Ne dorim foarte mult să avem aceeși susținere a orașului la meciuri. Să avem sala plină și totdată, cât mai multă lume să se alăture acestui proiect frumos – baschetul din Târgu Mureș”, a declarat acesta.

Diana CĂRBUREAN

Post-ul Echipa de baschet masculin a CSM Târgu Mureș are un nou antrenor apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Echipa de baschet masculin a CSM Târgu Mureș are un nou antrenor

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button