Epilepsy Challenge, crosul celor care își doresc o schimbare

epilepsy challenge crosul celor care isi doresc o schimbare

În 8 iunie, de la ora 8.00, Piața Trandafirilor din Târgu Mureș va găzdui un nou maraton caritabil, de această dată pentru epilepsie, pentru oamenii care au această boală și pentru a le face viața mai ușoară.

Obiectivele crosului Epilepsy Challenge, de 5 km, sunt achiziția de noi aparate video-EEG cu care organizatorii să dezvolte rețeaua de cabinete specializate în epileptologie deja existentă, înființarea unui centru de sprijin psihologic pentru părinții care află că au copii cu epilepsie și adoloscenți cu epilepsie și reducerea stigmei sociale.

În România se estimează un număr aproximativ de 400.000 de persoane care suferă de epilepsie. Din cauza lipsei unor Centre de Epilepsie şi Monitorizare EEG în orașele mai mici, foarte mulți dintre acești oameni fie nu sunt diagnosticați și tratați, fie depun eforturi mari călătorind sute de kilometri pentru o consultație de aproximativ o oră într-un oraș mai mare.

Înscrierile se pot face până în 4 iunie, iar pentru mai multe detalii intrați pe www.epilepsychallenge.ro.

Post-ul Epilepsy Challenge, crosul celor care își doresc o schimbare apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Epilepsy Challenge, crosul celor care își doresc o schimbare

Credit autor: Elena.Polearus.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.