Sport

Europenele de la Transilvania Multisport Triathlon s-au încheiat. FOTO

În ultima zi a Europenelor Transilvania Multisport Triathlon, pentru delegația României Boga Balázs a cucerit medalia de aur la Age Group, categoria 18-19 ani, iar Mihai Vigariu (35-39) și Răzvan Ene (45-49) au intrat în posesia medaliilor de bronz. La Aquabike, o competiție rezervată amatorilor, țara noastră a obținut două medalii de aur, prin Erik Rogoz Lörincz (18-19 ani) și Andreea Teodora Bălan (20-24), una de argint, prin Menyhárt Zsuzsa, și una de bronz prin Adrian Bianu (65-69 ani).
Întrecerile s-au încheiat la Lacul Bezid și traseele din împrejurimile localității Sângeorgiu de Pădure, cu Campionatul European de Triatlon pe Distanță Medie și cel de Aquabike, rezervat amatorilor. Cu startul decalat la câte 2 minute între categorii, întrecerea s-a disputat la toate categoriile: Elite, U23, Juniori și Amatori, paraatleți. Katrina Rye (Marea Britanie) și rusul Andrey Bryukhankov sunt noii campioni europeni la Triatlon pe Distanță Medie. La Elite feminin locul secund i-a revenit sportivei Ewa Bugdol (Polonia), în timp ce ucrainianca Liliya Baranovska a cucerit medalia de bronz. La Elite masculin, Bryukhankov a fost secondat de portughezul Filipe Azevedo iar pe locul al treilea s-a clasat Domen Dornik din Slovenia.

Evenimentul s-a încheiat cu festivitatea de premiere a ultimei zile. Aceasta a fost precedată de un spectacol oferit în Cetatea Medievală din Târgu-Mureș de Ordinul Cavalerilor Lup, gustat din plin de cei prezenți, cu zâne, vrăjitoare arse pe rug și, bineînțeles, prezența lui Dracula. Pentru a scurta durata, deoarece nu se intonează imnul țării câștgătorilor la categoriile de amatori, premierile de la categoriile de vârstă s-au făcut „la pachet”, feminin și masculin împreună.
Finalul întregului eveniment a fost asigurat de celebrul cantautor mureșean Vizi Imre, care și-a început cu o oarecare greutate recitalul, mulți dintre participanți continuând să imortalizeze imagini de grup pe podiumul din spatele său. Un adevărat show înaintea urcării lui pe scenă l-au oferit și britanicii medaliați la categoria peste 70 de ani. Fiind ultimii premiați, aceștia au profitat de acest lucru și au încheiat ultima festivitate de premiere cu un dans pe fondul sonor oferit de echipa care asigura sonorizarea evenimentului. Momentul a fost mult gustat și aplaudat de toți cei prezenți, la fel ca și urcarea pe podium a sportivilor para, lucru care dovedește faptul că sportivii de la această disciplină alcătuiesc o adevărată familie, indiferent de vârstă și țara din care vin.

Post-ul Europenele de la Transilvania Multisport Triathlon s-au încheiat. FOTO apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Europenele de la Transilvania Multisport Triathlon s-au încheiat. FOTO

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button