Sport

Fără motivație, spectacol total

În penultima etapă a sezonului regulat în liga secundă de futsal, în Sala Sporturilor din Târgu Mureș CSM a obținut o victorie mai mult decât spectaculoasă, 9-8 cu Inter Gheorgheni. Era partida dintre ultimele două clasate din seria 2, implicit fără miză. Echipa gazdelor, părăsită din cauza problemelor financiare de majoritatea jucătorilor titulari, inclusiv de către antrenorul Lucian Nicușan, era învinsă la scor de aproape fiecare adversară. Înaintea acestei penultime etape mureșenii aveau două victorii, dar 0 la puncte, având 6 puncte penalizare, în timp ce harghitenii reușiseră să obțină o victorie și un rezultat de egalitate, cumulând 4 puncte. Mureșenii puteau doar să obțină primele 3 puncte „pe plus”, apropiindu-se la un punct, dar urma o ultimă deplasare la West Deva, unde șansele de a obține puncte erau minime. Cu o echipă alcătuită din jucători foarte tineri, uniți în jurul lui Szabo Zsolt, singurul cu experiență, formația mureșeană a rezistat până în minutul 13 fără să primească gol. Până la pauză au mai primit însă alte trei și nimic nu lăsa să întrevadă spectaculoasa răsturnare de după pauză.

Final electrizant

Victoria oaspeților părea cu atât mai evidentă când oaspeții au reușit să mai puncteze de două ori în primele minute de la reluare. Golul lui Nagy Tamas din minutul 25 părea să fie un gol „de onoare”, dar ce a urmat era în continuare greu de prevăzut. În minutul 28 Ludușan reușea să înscrie și el, dar în același minut Kurcsi înscria golul de 3-6. În minutul următor înscria și Cucuiet pentru gazde și harghitenii trebuiau să-și facă griji. Au și reușit să înscrie în minutul 30, dar a venit hat-trick-ul „veteranului” Szabo. Oaspeții au ajuns la 5 faulturi în minutul 33 și mureșeanul a transformat lovitura de la 10 metri, iar în minutul următor a dus scorul la 6-7 cu un șut de excepție, la vinclu. Jocul a căpătat accente dramatice. În ciuda unei mize reale, apărea orgoliul echipei care se vedea răpusă după 6-0. În minutul 36 harghitenii au mai comis alte două faulturi care au oferit mureșenilor să treacă în avantaj. Același Szabo l-a transformat pe primul, dar al doilea a fost parat. Era totuși 7-7 și mureșenii erau pe val. După câteva ocazii uriașe ale mureșenilor, cu șut pe lângă din fața porții, altul în bară, oaspeții au trecut în minutul 38 din nou la conducere, cu un gol în poarta goală. Da, mureșenii au riscat totul pentru victorie și, neavând ce pierde, au scos portarul. Au și reușit acest lucru. Au egalat prin Cucuiet în același minut și au înscris golul victoriei la intrarea în ultimul minut, prin Kurcsi.

O victorie doar pentru moral, obținută de o echipă în care jucătorii intră fără nicio motivație, fără condiții de pregătire, dar continuarea este pusă sub semnul întrebării.

Mihai VEREȘ

Post-ul Fără motivație, spectacol total apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Fără motivație, spectacol total

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button