Sport

Final de sezon competițional pentru baschetbalistele de la CSM Târgu Mureș

Reprezentanții Clubului Sportiv Municipal (CSM) Târgu Mureș au organizat marți, 4 iunie, o conferință de presă cu ocazia încheierii sezonului baschetbalistic, atât pentru echipa feminină, cât și pentru cea masculină.

Evenimentul a fost o ocazie de a reflecta asupra performanțelor obținute, de a discuta provocările întâmpinate și de a prezenta planurile pentru sezonul următor.

La conferința de presă au fost prezenți antrenorii echipei feminine de baschet, Florina Pora și Ionel Brustur, care au vorbit despre evoluția jucătoarelor, momentele cheie ale sezonului și modul în care echipa a reușit să își atingă obiectivele. De asemenea, au evidențiat importanța coeziunii echipei și a muncii asidue depuse de fiecare membru al acesteia.

„Suntem la sfârșitul unui an competițional în care am știut foarte bine ce urmărim. Vreau să le mulțumesc pentru munca depusă, iar obiectivul nostru de a integra și promova tinerii jucători și jucătoare, cred că este atins. Drept urmare, aceste tinere jucătoare au devenit vicecampioane, iar pe această cale vreau să le felicit pe fete, dar și pe domnii antrenori. Este un rezultat foarte bun pentru baschetul feminin. Sperăm ca după o analiză cu toți factorii decisivi și cu sponsorii noștri, la sfârșitul lunii iunie să trasăm obiectivele și proiectele pentru sezonul următor. Vrem să avem un proiect pe termen mediu sau lung, deoarece aceste fete tinere merită să crească în continuare”, a declarat Szászgáspár Barnabás.

Un proiect sănătos

Reprezentanții CSM spun că acest sezon a fost unul foarte bun pentru a se demara acest proiect sănătos, care să cuprindă tinere sportive din Târgu Mureș.

„Din acests sezon am fost numită antrenor principal al secției de baschet feminin, liga națională. Doresc să mulțumesc tuturor celor implicați, staff-ului tehnic, sponsorilor, conducerii clubului si cetățenilor pentru șansa care ni s-a oferit în acest an. Anul acesta a fost un început pentru noi și mă bucur că alături de aceste fete tinere am adus modele pe care le vor urma. Sunt convinsă că au avut enorm de multe de învățat. Chiar și cu multe emoții pe teren, fetele au avut o statistică bună, neașteptat de bună. Am avut meciuri în care Tania Șchiopu a avut performanța de a marca 14 puncte 100%”, a declarat Florina Pora.

Totodată, Florina Pora consideră că sprijinul oferit de jucătoarele cu experiență a fost extrem de valoros pentru dezvoltarea tinerelor talente din echipă. Ea a subliniat importanța acestui ajutor, evidențiind că răbdarea și disponibilitatea jucătoarelor experimentate de a împărtăși cunoștințele și experiențele lor au avut un impact semnificativ asupra evoluției noilor membre ale echipei.

„Este un proiect reușit, iar experiența pe care au acumulat-o în aceste meciuri au dus-o și către junioare. La U17 ne-am întors cu medalia de bronz de la campionatul care s-a terminat în februarie, iar duminică am terminat Campionatul Național de U16 feminin, unde am jucat finala la un scor destul de strâns. Din păcate nu am reușit să venim campioni și de data aceasta, dar rezultatul este unul meritat. Fetele au muncit enorm, la fel și staff-ul”, a mai spus aceasta.

Ionel Brustur, antrenorul secund al echipei CSM Târgu Mureș, consideră că au trecut printr-un sezon greu din cauza faptului că echipa cuprinde jucătoare tinere care acum încep să se dezvolte.

„Să creezi o chimie între seniore și junioare îți ia timp. Baschetul la nivel de seniori este puțin diferit față de baschetul de juniori, însă fetele noastre au reușit să absoarbă foarte multă informație. Sper ca pe viitor să o pună în practică. Chiar și așa, am încercat să facem totul tot mai bine, în speranța că aceste fete vor crește, iar pe viitor își vor demonstra valoarea și vor juca la un nivel tot mai ridicat în Liga Națională”, a spus acesta.

În ceea ce privește următorul sezon competițional, reprezentanții CSM își doresc continuitatea echipei feminine, iar planul lor de bază este ca acest proiect să fie unul pe un timp cel puțin mediu.

„Încă nu știm formatul campionatului, nu știm cum se va desfășura. La sfârșitul lunii iunie vom primi mai multe informații de la federația de specialitate, iar atunci putem decide cum vom merge mai departe. Le dăm continuitate și lucrăm mai departe cu ele”, a mai spus Szászgáspár Barnabás.

Diana CĂRBUREAN

Post-ul Final de sezon competițional pentru baschetbalistele de la CSM Târgu Mureș apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Final de sezon competițional pentru baschetbalistele de la CSM Târgu Mureș

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button