Sport

Finală europeană cu portughezo-asitice la tenis de masă

Cu târgumureșeanca Szöcs Bernadette în continuare una din piesele importante a lotului feminin de tenis de masă, România va dispta din nou finala Campionatului European pe echipe. Deținătoare a titlului continental, cucerit la ediția trecută în Luxemburg, când a învins în finală Germania, „tricolorele” au ajuns din nou în ultimul act al întrecerilor desfășurate în orașul francez Nantes. România a ajuns în finală după ce s-a impus cu 3-0 în ambele jocui din grupă, cu Slovacia și Spania și a trecut de cele două faze eliminatorii. În componența Eliza Samara, Daniela Dodean și Berni, fiecare câștigându-și partida disputată, România s-a impus cu același scor în jocul disputat în compania gazdelor în „sferturi” și a cedat un meci în semifinală. Mureșeanca nu a cedat niciun set în partida cu Ema Labosova din prima partidă, seturi câștigate la 6,7 și 5, a reșușit același lucru cu Galia Dvorak (11-9, 11-6, 11-6) în jocul cu Spania și a pierdut un set cu franceza Marie Migot în „sferturi” (11-6, 11-7, 7-11, 11-9). Întâlnirea din semifinale, cu Polonia a fost mai dificilă, dar câștigată și aceasta, cu 3-1. Samara a câștigat prima partidă cu Natalya Patrika, Dodean a cedat în al doilea joc în fața jucătoarei asiatice Li Qian, dar România a preluat din nou conducerea cu victoria mureșencei, 3-1 cu Natalia Bajor, după care Samara a trecut de asiatică cu 3-0.

Româncele dispută duminică finala cu Portugalia, echipa care a eliminat în partidele anterioare marile rivale ale „tricolorelor”, 3-2 cu Germania în „sferturi” (în fața cărora au cedat recent finala FOTE din Belarus) și 3-1 cu Ungaria în semifinală. De remarcat, formația lusitană se bazează și ea pe jucătoare asiatice (Yu Fu și Shao Jieni).

 

Post-ul Finală europeană cu portughezo-asitice la tenis de masă apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Finală europeană cu portughezo-asitice la tenis de masă

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button