Sport

FOTO: Rareș Cojoc, campion național pentru a 20-a oară la dans sportiv!

Ediția din anul 2022 a Campionatului național de dans sportiv i-a adus cea de-a 20-a medalie de aur cuplului din Reghin Rareș Cojoc și Andreea Emilia Matei. Cei doi au impresionat juriul internațional care le-a oferit tinerilor punctajul maxim. În prima seară a campionatului național pe podium au mai urcat pe podium două perechi din județul Mureș la categoria Open Latino copii 6-9 ani.

Campionatul național de dans sportiv are loc în acest an la Timișoara pe 9 și 10 aprilie. La competiție participă 339 de perechi din toate județele țării, împărțite pe categorii de vârstă (copii, juniori, tineret și adulți) și categorii de dans (standard și latino).

Două premiere la ediția din 2022

În acest an organizarea campionatului național de dans sportiv a avut loc cu două noi reguli, introduse în premieră. Astfel, echipa de arbitri se schimba după fiecare rundă de calificare pentru fiecare categorie de vârstă. De asemenea, concurenții trebuiau să-și schimbe numerele după fiecare rundă. Potrivit organizatorilor, acest lucru ar oferi un plus de obiectivitate competiției, în timp ce mai mulți dintre dansatori ne-au spus că nu au văzut un impediment în schimbarea numerelor decât că au trebuit să piardă mai mult timp pentru acest lucru.

Mureșenii de pe podium

În primele finale din sala Centrului Regional de Afaceri CRAFT, acolo unde a avut loc competiția, au putut fi admirate perechile de copii. La categoria Open Latino copii 6-9 ani au participat 16 perechi, între care două perechi din Târgu Mureș (Ronin Moldovan și Zsofia Gombos de la clubul Dance Art; Paul Crisan și Alexandra Bogdan de la clubul Spotlight Dance Studio) și din Reghin (Cristian Gliga și Nicola Ioana Antal; Rareș Mihai Adam și Beatrice Oprea, ambele perechi de la clubul Dansul Viorilor). Cele mai multe puncte le-au acumulat perechile din Târgu Mureș, care au ocupat locurile 2 și 3, prima poziție fiind adjudecată de perechea din Râmnicu Vâlcea. Perechile din Reghin au ocupat locurile 6 și 7.

La categoria Juniori II, 14-15 ani, alte două perechi de la Clubul Dansul Viorilor au dansat în finala Campionatului Național. Este vorba de Crișan Andrei – Botărel Diana și Sasebeș Andrei – Ababei Iulia.

Cea mai așteptată finală a primei seri a competiției a fost la categoria Open Standard Adulți peste 19 ani. Aici cei mai buni au fost Rareș Cojoc și Andreea Emilia Matei, care reprezintă cluburile Dansul Viorilor (Reghin) și Pas în Doi (București). Pentru Rareș este al 20-lea titlu național, dintre care 13 urcări pe podium la categoria Adulți. Ca pereche însă, cei doi și-au adjudecat sâmbătă seara al șaselea titlu național.

Vă invităm să lecturați și un interviu realizat cu cei doi campioni:

Ion SURDU

Post-ul FOTO: Rareș Cojoc, campion național pentru a 20-a oară la dans sportiv! apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: FOTO: Rareș Cojoc, campion național pentru a 20-a oară la dans sportiv!

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button