Sport

FOTO: Trofeul „Ella Kovacs”, o sărbătoare a sportului

Una dintre cele mai cunoscute personalități ale orașului Luduș, Ella Kovacs, fostă campioană națională, balcanică, europeană și mondială la atletism, cetățean de onoare al orașului Luduș a girat și în acest an desfășurarea competiției care îi poartă numele, ajunsă la a XV-a ediție.

Participanți de la 16 cluburi

Prin numărul și calitatea concurenților, competiția destinată tinerilor și veteranilor s-a dovedit a fi o autentică sărbătoare a atleților componenți a 16 structuri sportive afiliate la Federația Română de Atletism, echipe venite din 13 orașe, cluburi cu tradiție în acest sport, precum și elevi de la 11 școli gimnaziale și licee. La succesul competiției au contribuit președintele AC Sportin Luduș, Dennis Bordan, președintele secției de atletism, Emil-Alecu Stan, care a fost și responsabil de proiect și arbitrii Claudiu Ciucă, coordonatorul comisiei de arbitrii, Gheorghe Neagu, Gyarmati Ladislau, Tănasie Bologa, Ambruș Geza, Cosmin Gânj, Ciprian Ruță și Albert Levente. Competiția a fost sprijinită de Consiliul Județean Mureș, Primăria orașului Luduș și de Direcția Județeană pentru Sport Mureș, alături de Atletic Club Sportin Luduș care a oferit câștigătorilor cupe, medalii, diplome și premii în bani.

Un sprijin pentru sport

Activitatea sportivă din țara noastră a înregistrat un nedorit recul la unele sporturi olimpice în care România a înregistrat rezultate remarcabile în trecut. Un asemenea exemplu negativ este și atletismul. La Luduș, competiția de cros care poartă numele Ellei Kovacs constituie un adevărat record. În legătură cu acest aspect, Ella Kovacs spune că Gabi Szabo, la fel ca și alte colege au renunțat la organizarea competițiilor pe care le-au girat.
„În aceste cazuri, cei care au părut că sprijină sportul au renunțat la finanțări, nu s-au implicat și competițiile au fost oprite, lucru ce nu s-a întâmplat la Luduș. Pentru acest lucru trebuie să le mulțumesc domnului primar Cristian Moldovan și domnului Dennis Bordan care au sprijinit un sport în care se investește prea puțin”, a declarat Ella Kovacs.
„Voi fi alături de acest sport și de sportivi până când voi putea. Prin acest concurs îi încurajăm pe copii să facă mișcare, să fie sănătoși, este un sprijin acordat orașului și copiilor. Cu această competiție vrem să arătăm că la Luduș, unde sunt oameni inimoși se poate face sport. Trăiesc cu speranța că cine știe, poate că mâine, unul dintre copiii care aleargă azi, aici va deveni un mare campion. Eu îmi doresc foarte mult acest lucru”, a încheiat Ella Kovacs.

Exemplu pentru sportivii de mâine

Primarul Cristian Moldovan, fost sportiv, actualmente concurent în concursul de masters la categoria sa de vârstă spune că ar fi un vis frumos ca unul sau mai mulți copii care concurează la Trofeul „Ella Kovacs” să egaleze sau să depășească performanțele Ellei.
„Ella Kovacs a fost o mare campioană și asemenea performanțe sunt greu de repetat în viitor. Îmi doresc foarte mult acest lucru și pentru asta, atâta timp cât voi conduce Primăria orașului voi sprijini activitatea sportivă. Trebuie să o felicităm pe Ella pentru continuitate, suntem prezenți la a 15-a aniversare a Trofeului. La fel, merită felicitări și Dennis Bordan care a ținut vie flacăra atletismului, chiar dacă în unii ani a avut o finanțare mai slabă. A mers mai departe pentru că a crezut în ideea sa și a avut și pentru cine să insiste: tinerii și Ella Kovacs. Noi, administrația locală, ne-am implicat pentru a ține ridicat nivelul competițional al Trofeului pentru că până la urmă este un eveniment sportiv în orașul nostru”, a spus Cristian Moldovan.
Despre Ella, primarul spune că marea sportivă este un exemplu remarcabil pentru sportivii de performanță de mâine. Salută inițiativa domnului Bordan de a organiza și pentru veterani o competiție pe care Primăria să o finanțeze, să-i stimuleze pe veterani să continuie activitatea sportivă, să dea un exemplu de practici bune.
„Vrem să punem egalitate între copiii sportivi și adulții sportivi. Adică, în primul rând doresc dezvoltarea sportului de masă în speranța apariției unui talent de talia Ellei Kovacs. Va fi greu, dar nu renunțăm la această idee”, a spus fostul profesor de educație fizică, Cristian Moldovan, care a continuat: „O felicit pe Ella Kovacs și Dennis Bordan pentru tot ce au făcut și fac pentru Luduș, le mulțumesc și îi asigur de tot sprijinul nostru pentru că oricine va veni la conducerea Primăriei își va da seama că acest Trofeu trebuie să continue”.
La succesul acestei ediții a Trofeului „Ella Kovacs” au contribuit Poliția Orașului Luduș prin serviciul de circulație rutieră, Plutonul de Jandarmi Luduș, Serviciul de Ambulanță Luduș și sponsorii, Consiliul Județean Mureș, Primăria și Consiliul Local Luduș și SC Ro Dacia, toți trei prezenți la cele 15 ediții, precum și firmele Diana Trans, Marvicom Service, Xenia Info, Stomater Serv Com, Happy Serv Com, Oviinstal Serv și Geberit Austria.

Premii, rezultate tehnice

Pentru rezultatele obținute în acest an, Atletic Club Sportin Luduș a acordat două premii de excelență în atletism lui Costin Robert și Alexandru Cîrpaci Szanto, performeri la Campionatul Național și la Balcaniada destinată veteranilor. La Luduș, cei care s-au clasat pe locurile I-III au primit cupe, medalii și diplome.
Copile III:
1. Alina Claudia Roșca – Dragoș Vodă Maramureș;
2. Pap Jenez Stela – Târgu Lăpuș;
3. Ema Moldovan – Cugir.
Copii III:
1. Adelin Mihăilă – Cugir;
2. Cătălin Ionuț Țicală – Vișeu de Sus;
3. Lucas Colibă – Vatra Dornei.
Copile II:
1. Pall Orsolya – Târgu Lăpuș;
2. Bianca Vâlc – Blaj;
3. Kore Denisa – Vatra Dornei.
Copii II:
1. Gavril Iosua – Mediaș;
2. Sorin Varga – Papiu Ilarian;
3. Otto Ludușan – Papiu Ilarian.
Copile I:
1. Anamaria Trif – Alba Iulia;
2. Sorina Oniga – Cugir;
3. Bianca Măcărei – Cugir.
Copii I:
1 Sorin Pop – Hunedoara;
2. Andrei Capră – Vatra Dornei;
3. Alexandru Oroian – Blaj.
Junioare III:
1. Alexandra Prejmerean – Sighișoara;
2. Raluca Racovițan – Luduș;
3. Roberta Crețu – Alba Iulia.
Juniori III:
1. Robert Bârc – Alba Iulia;
2. Bogdan Hojda – Bistrița;
3. Ilie Popa – Alba Iulia.
Junioare II:
1. Silvia Obrejan – Mediaș;
2. Andreea Sângiorzan – Sighișoara;
3. Anamaria Bolohan – Hunedoara.
Juniori II:
1. Sebastian Tomoioagă – Bistrița;
2. Mihai Morășan – Vatra Dornei;
3. Andrei Solomia – Hunedoara.
Junioare I:
1. Mălina Avrămuț – Alba Iulia;
2. Estera Bolohan – Hunedoara;
3. Valeria Cojocaru – Alba Iulia.
Juniori I:
1. Cristian Urs – Bistrița;
2. George Fleșer – Alba Iulia;
3. Alex Stoica – Alba Iulia.
La categoria Masters la diferitele categorii de vârstă, femei și bărbați, s-au clasat pe locul I următorii atleți: Ana Rodean – Alba Iulia, Anca Lelkes – Luduș, Lorena Stan – Luduș, Felicia Pavlov – Luduș, Ella Kovacs – Luduș, Maria Șter – Baia Mare, Iuliu Grec – Baia Mare,Marcel Bălan – Bistrița, Miklos Artur – Târgu Lăpuș, Robert Costin – Luduș, Gheorghe Hăprian – Cugir, Eugen Pop – Brașov, Vasile Hârjoc – Cugir și Ilie Cioca – Alba Iulia.
Pe locul II s-au clasat: Szekely Erika – Târgu Lăpuș, Monica Șuteu – Turda, Dan Stoian – Cugir, Emil Stan – Luduș, Ioan Cazacu – Vulcan, Marin Avram – Baia Mare, Gyarmati Janos – Luduș și Alexandru Cîrpaci Szanto – Luduș.
Locul III în clasamente a fost ocupat de Aniela Lechințan – Luduș, Sergiu Cioca – Alba Iulia, Lucian Labă – Hunedoara, Nagy Sandor – Luduș, Vasile Herman – Mediaș și Filon Dan – Luduș.

Ioan A BORGOVAN

Post-ul FOTO: Trofeul „Ella Kovacs”, o sărbătoare a sportului apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: FOTO: Trofeul „Ella Kovacs”, o sărbătoare a sportului

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button