Sport

FOTOREPORTAJ: Meci demonstrativ de baschet între CSM și LPS Târgu Mureș

Echipa de baschet masculin din cadrul Clubului Sportiv Municipal (CSM) Târgu Mureș continuă și în acest sezon cu promovarea sportului și implicit al baschetului în școli.

Astfel, luni, 2 octombrie, echipa de baschet CSM Târgu Mureș a fost prezentă în sala de sport a Liceului cu Program Sportiv (LPS) „Szász Adalbert” din municipiu, unde sportivii au jucat un meci demonstrativ cu echipa liceului.

Promotori ai sportului

La finalul meciului demonstrativ au urmat și primele reacții din partea antrenorilor și jucătorilor. Antrenorul echipei de baschet masculin din cadrul CSM, George Trif, a precizat faptul că aceste meciuri se organizează anual pentru liceele și școlile gimnaziale din Târgu Mureș.

„În fiecare an organizăm pentru liceele din oraș și școlile generale aceste meciuri. Încercăm să promovăm tot mai mult sportul și în special baschetul. Este o sărbătoare pentru noi. Astăzi la Liceul cu Program Sportiv am venit și am jucat un meci demonstrativ cu echipa școlii. Avem foarte mulți copii din cadrul acestui liceu care au făcut pasul către Divizia A. Ne bucurăm să colaborăm cu toate liceele din oraș. Este o bucurie pentru noi că putem da înapoi comunității energie și zâmbete pe fețele copiilor”, a declarat acesta.

Directorul Liceului cu Program Sportiv „Szász Adalbert”, Csiki Zsolt, consideră acest meci este oportun pentru jucători și pentru promovarea sportului în rândul tinerilor.

„Este o acțiune bine-venită, ținând cont că noi suntem o școală sportivă. Avem o relație foarte bună cu CSM. Pe vremuri am avut cu BC Mureșul, ținând cont că suntem pepiniera baschetului și nu numai. Dacă ne uităm în lotul mare, cel al seniorilor, al echipei orașului, mereu găsim târgumureșeni care au promovat la Liceul cu Program Sportiv, precum Vlad Nistor, Trif și foarte multe nume care apar în sportul de performanță, iar pentru acest lucru suntem foarte mândri și sperăm să nu ne oprim aici. An de an trimitem jucători atât în probe, cât și jucători care să rămână în lotul mare al echipei orașului”, a spus acesta.

Meci benefic pentru tineri

Robert Trif, unul dintre jucătorii din cadrul LPS, a exprimat la finalul meciului faptul că își doreste să ajungă un jucător bun, să fie printre primii cinci la echipa mare și chiar să ajungă la lotul național.

„Deja pot spune că m-amn obișnuit la antrenamente, dar la meciuri e un stres mare. Sper să continui tot cu ei. Am practicat acest sport de când eram mic, este viața mea, iar acest sport este foarte important pentru mine. Practic respir baschet”, a precizat acesta.

Kiss Robert, un alt jucător din cadrul LPS care s-a remarcat în acest meci, a declarat că meciul disputat a fost unul reușit.

„Meciul a fost unul bun, de intensitate, am mai și glumit, exact ca la un meci demonstrativ”, a explicat acesta.

Engi-Rosenfeld David, unul dintre jucătorii formației CSM vede acest meci demonstrativ ca fiind foarte constructiv.

„Consider că aceste acțiuni sunt foarte benefice, deoarece atragem copiii și tinerii din oraș să vină la sport, mai ales la baschet. Sperăm ca aceste acțiuni să aibă efectul dorit. Cu siguranță vom mai repeta aceste acțiuni. Am mai avut și în trecut și probabil și în viitor vom mai participa”, a declarat acesta.

Text: Diana CĂRBUREAN

Foto: Alin PETRE

Post-ul FOTOREPORTAJ: Meci demonstrativ de baschet între CSM și LPS Târgu Mureș apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: FOTOREPORTAJ: Meci demonstrativ de baschet între CSM și LPS Târgu Mureș

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button