Sport

FOTOREPORTAJ. Sală de sport de aproape 2 milioane de euro inaugurată în Sângeorgiu de Pădure

Viceprim-ministrul Kelemen Hunor și Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, au participat vineri, 20 ianuarie 2023, la inaugurarea unei săli de sport în orașul Sângeorgiu de Pădure. Investiția, o sală pentru practicarea mai multor sporturi, cu 180 de locuri pentru spectatori, a fost finanțată în totalitate de Ministerul Dezvoltării.

La inaugurarea sălii de sport au participat și Péter Ferenc – președintele Consiliului Județean Mureș, Kovács Mihály Levente – vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș, Császár Károly Zsolt – senator UDMR, Csép Éva-Andrea – deputat UDMR și Kolcsár Anquetil-Károly – deputat UDMR.

Investiție de 9,7 milioane de lei

Potrivit primarului orașului Sângeorgiu de Pădure, Csibi Attila-Zoltan, lucrările au durat 14 luni şi au fost executate de o firmă din Botoşani, Simion Construct.

”Ne aflăm la Sala Sporturilor din Sângeorgiu de Pădure, o sală cu 180 de locuri, care a fost finalizată de constructorul Simion Construct Botoşani. Şi aici vreau să fac o paranteză, timp de peste 10 ani de când sunt primar, nu am mai lucrat cu o firmă atât de serioasă. Şi vă zic sincer că dacă am avea firme ca acestea, cred că construcţia foarte multor investiţii în ţara noastră ar fi foarte avansată. Aici o să se practice sporturi ca baschet, handbal, volei şi fotbal. Aveam o sală de sport a şcolii, care e micuţă. Am avut nevoie de investiţia respectivă pentru că mai degrabă pentru fete nu prea am avut posibilităţi de a oferi sport în sală. Totalul investiţiei este de 9,7 milioane de lei, finanţată în totalitate de Ministerul Dezvoltării. Noi a trebuit să introducem utilităţile, din fericire am putut să terminăm şi noi partea noastră. Constructorul a finalizat lucrarea, a început în 2020 în septembrie şi în 2021, noiembrie, deja ne-au şi predat cheile pentru sală”, a precizat Csibi Attila-Zoltan.

Sală ”pentru generațiile viitoare”

În alocuțiunea sa, viceprim-ministrul Kelemen Hunor, care deține și funcția de președinte al UDMR, a subliniat că investiția de la Sângeorgiu de Pădure este ”o realizare importantă pentru comunitatea locală”, respectiv o investiție ”pentru generațiile viitoare.”

”De fiecare dată când am ocazia să merg într-o astfel de situaţie spun următorul lucru: guvernarea este pentru a servi comunităţile locale. Fără oameni şi fără a servi oamenii, nicio guvernare nu poate să fie nici eficientă, nici corectă, nici susţinută. De aceea, de la bun început, noi am spus că tot programul de guvernare şi tot ce facem, indiferent că vorbim de infrastructură, că vorbim de investiţii, că vorbim de a proteja familiile de fiecare dată, în centrul guvernării trebuie să fie omul. Deşi această sală este pentru copii, este pentru generaţiile viitoare, ca să aibă posibilităţile şi infrastructura necesară să se dezvolte”, a subliniat Kelemen Hunor.

Invitat să transmită un mesaj, Cseke Attila a precizat că ”dezvoltarea infrastructurii sportive, inclusiv pentru comunităţile mai mici, comunităţi locale, este importantă”, sens în care ”Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, are un program de investiţii pentru aceste comunităţi locale, unde la fel de important este ca elevii şcolari, copiii, dar şi adulţii să aibă condiţii de infrastructură sportivă.”

”O sală modernă, care face parte din acest program investiţional guvernamental, în cadrul căreia în ultimii doi ani Ministerul Dezvoltării a finalizat 96 de săli de sport şcolare sau săli de sport de mărime mai mare. Toate acestea sunt fac parte din acest program investiţional. Urmează în perioada următoare, în anul următor avem în finanţare peste 300 de investiţii pe infrastructura sportivă. De la cea mai mică sală de sport şcolară până la săli polivalente, toate acestea au anumită destinaţie. Cele de nivelul acesta au ca şi destinatar comunităţile local”, a menționat ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Mureș a transmis felicitări echipei primarului Csibi Attila-Zoltan care administrează orașul Sângeorgiu de Mureș, precum și echipei UDMR de la nivelul Guvernului și Parlamentului.

”Cred că în viața unei comunități este foarte important realizarea unei baze sportive ca aceasta, deși de multe ori ne gândim cât de importante sunt marile săli de sport, arenele, consider că cel mai important este să existe în fiecare comunitate câte un centru, câte o bază sportivă ca aceasta, unde fiecare copil poate să vină și să încerce să practice diferite sporturi, totodată dând posibilitatea ca și cei care sunt puțin mai în vârstă, atât tineri cât și mai vârstnici, pot practica sporturi în după-masa fiecărei zile”, a punctat Péter Ferenc.

Text și foto: Alex TOTH

Post-ul FOTOREPORTAJ. Sală de sport de aproape 2 milioane de euro inaugurată în Sângeorgiu de Pădure apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: FOTOREPORTAJ. Sală de sport de aproape 2 milioane de euro inaugurată în Sângeorgiu de Pădure

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button