Sport

Frații Szöcs luptă pentru Tokyo, în Belarus

Vineri s-a dat startul în cea de-a II-a ediție a Jocurilor Europene, care se vor disputa în perioada 21-30 iunie în capitala Belarus, Minsk. Sportivi din 50 de țări se vor întrece timp de 10 zile la 15 discipline: atletism, badminton, baschet 3×3, box, canoe, ciclism, fotbal pe plajă, gimnastică, judo, karate, lupte, sambo, tenis de masă, tir și tir cu arcul. Delegația României cuprinde un număr de 123 sportivi. Printre aceștia se află și doi mureșeni. Este vorba despre frații Szöcs, Bernadette (24 ani) și Hunor (27 ani), ambii la tenis de masă. Întrecerile la această disciplină probele se dispută în probele pe echipe, individuale și dublu și debutează sâmbătă. Cei doi mureșeni fac parte din delegația de 6 jucători ai României, 3 la feminin și 3 la masculin, care vor încerca să obțină calificarea pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor. Acolo se califică automat primii trei clasați în probele individuale, în timp ce doar câștigătorii probelor pe echipe și cei de la dublu mixt vor obține biletele pentru capitala Japoniei.

La feminin, în proba pe echipe România este principala favorită, în timp ce la idividual mureșeanca este cea mai bine clasată jucătoare non-asiatică în clasamentul mondial. Astfel, ea este cap de serie în întrecerea fetelor, la fel și Eliza Samara, favorită 5. Szöcs Bernadette și Samara o mai au alături pe Daniela Dodean Monteiro, iar în lotul băieților alături de Hunor se află Ovidiu Ionescu și Cristian Pletea.

În prima zi a întrecerilor de la tenis de masă se dispută primele două runde în proba de simplu, feminin și masculin.

Post-ul Frații Szöcs luptă pentru Tokyo, în Belarus apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Frații Szöcs luptă pentru Tokyo, în Belarus

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button