Sport

Handbalistele junioare, la un punct de semifinale

Reprezentativa de handbal feminin U17 a României a obținut în al doilea meci disputat în cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European, care se desfășoară în Azerbaidjan, la Baku, o prețioasă victorie, 32-25 (13-10) cu Olanda. Cu această victorie „tricolorele” trec pe primul loc în grupa A, fiind singura neînvinsă, dar pentru calificarea în semifinale trebuie să nu piardă miercuri seara partida din ultima etapă, contra Franței. Echipa din Hexagon a învins Spania cu 23-13, dar a pierdut în fața Olandei cu 27-31 și pentru accederea în semifinale are nevoie de victorie. Un rezultat de egalitate ar califica România de pe primul loc, dar Franța ar putea fi depășită de Olanda, în cazul în carea aceasta nu pierde cu Spania. Formația iberică poate obține calificarea doar cu o victorie în fața Olandei, în cazul în care și România învinge Franța. Pe de altă parte, româncele au nevoie de cel puțin un punct pentru a intra în lupta pentru medalii. Cu un eșec ar fi depășite automat de Franța, posibil și de Olanda, însă ar putea aduce calificarea dacă Spania nu cedează în celălalt meci. Cele două partide se dispută de la aceeași oră, astfel încât nu se pot face alte calcule.

În grupa B Ungaria și Elveția sunt deja calificate cu câte două victorii și își dispută în ultima etapă prima poziție.

Joc controlat de „tricolore”

Revenind la partida cu Olanda, aceasta a fost controlată de la un cap la altul de echipa României. Olanda a condus o singură dată, în debutul meciului, cu 1-0. „Tricolorele” au trecut în minutul 5 pentru prima dată în avantaj, prin golul reușit de componenta echipei CSM Târgu-Mureș Corina Lupei, singurul reușit pe durata meciului. Au fost egalate doar în două rânduri, la 2 și la 3, dar la intrarea în ultimele 10 minute ale reprizei s-au desprins la 10-4. Adversarele au reușit înainte de pauză să reducă diferența până la doar 3 goluri și s-au mai apropiat pe parcursul reprizei secunde în câteva rânduri la două. O altă componentă a echipei târgumureșene, Carla Lăcătuș a înscris și ea două goluri, ambele pe parcursul primei reprize. Finalul a fost tensionat, olandezele reușind înainte de intrarea în ultimele 10 minute să se apropie din nou la 25-23. Româncele au gestonat bine finalul, au reușit o serie de alte trei goluri și au menținut diferența, marită chiar pe final.

Pentru echipa antrenoarelor Carmen Buceschi și Maria Rădoi cea mai bună marcatoare a fost Alicia-Maria Gogîrlă, cu 8 reușite, urmată de Oana-Doina Borș cu 6, Angela-Ștefania Stoica 5, Andreea-Loredana Prescură și Elena-Bianca Voica 4, Ioana-Rebeca Necula 2.

Înaintea jocurilor România-Franța și Spania-Olanda, clasamentul arată astfel:

  1. România  2 1 1 0 58-51         3p
  2. Franța      2 1 0 1 50-44         2p
  3. Olanda     2 1 0 1 56-59         2p
  4. Spania      2 0 1 1 39-49         1p

 

Post-ul Handbalistele junioare, la un punct de semifinale apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Handbalistele junioare, la un punct de semifinale

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button