Handbalistele junioare, start la Euro U17

handbalistele junioare start la euro u17

Echipa de handbal feminin a României sub 17 ani va lua joi, 1 august, startul la turneul final al Campionatului European, care se dispută în Slovenia, la Celje.

Echipa abia a revenit sâmbătă din Azergaidjan, unde a încheiat pe locul 5 turneul din cadrul celei de-a II-a ediții a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) de la Baku, ratând de puțin intrarea în cursa pentru medalii. Din lotul de 16 jucătoare deplasat în Slovenia fac parte și patru jucătoare ale Clubului Sportiv Municipal Târgu Mureș. Acestea sunt două componente a campioanei naționale la junioare I (Carla Lăcătuș și Sarah Darie) și două de la vicecampioana de la junioare II (Corina Lupei și Andreea Țîrle).

La ultimul turneu handbalistic al acestei veri România face parte din grupa B, alături de Ungaria, Slovacia și Austria. Va fi o grupă dificilă, în care Ungaria se anunță una dintre principalele favorite chiar la câștigarea titlului, încercând să dubleze performanța echipei U19, care a devenit campioană continentală în urmă cu două săptămâni, la Gyor, în calitate de gazdă. Mai mult, pentru a-și menaja jucătoarele, Ungaria a participat la Baku cu o echipă secundă, clasată pe treapta a treia a podiumului.

Tinerele „tricolore” vor întâlni în prima fază, pe rând, formațiile Austriei (1 august), Slovaciei (2 august) și vor încheia faza grupelor în 4 august, în compania Ungariei.

Componența celorlalte trei grupe este urmtoarea: Norvegia, Spania, Suedia și Croația (grupa A), Germania, Danemarca, Olanda și Portugalia (grupa C), Franța, Rusia, Muntenegru și Slovenia (grupa D). Primele două clasate în cele patru grupe se vor califica pentru faza a doua, pentru locurile 1-8, unde va conta rezultatul direct, iar celorlalte două le va rămâne să evolueze pentru locurile 9-16.

După cele două locuri 5 obținute la cele două categorii în ultimele trei săptămâni, junioarele II încearcă să obțină și o calificare în semifinale.

Post-ul Handbalistele junioare, start la Euro U17 apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Handbalistele junioare, start la Euro U17

Credit autor: redactia.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.