Sport

Handbaliștii români, o nouă ratare

Naționala masculină de handbal a României a ratat calificarea la Campionatul European din 2020 după ce a pierdut în fața Portugaliei cu 19-24 (FOTO), într-un meci din etapa a 5-a, penultima, a grupei a 6-a preliminare, joc care s-a desfășurat joi, 13 iunie, în sala „Dinamo” din București. Cealaltă partidă din grupă s-a disputat la Klaipeda, tot joi, când Lituania a cedat pe teren propriu în fața Franței, cu 17-37.

Grupa este condusă de Franța, urmată de Portugalia (ambele deja calificate la turneul final, cu câte 8 puncte), România (cu 2 puncte) și Lituania (de asemenea cu 2 puncte). Întâlnirile etapei a 6-a, ultima, se vor derula duminică, 16 iunie: Portugalia – Lituania (la Porto, de la ora 17:00) și Franța – România (la Nantes, de la ora 18:00).

La turneul final al Campionatului European de handbal pentru seniori se vor califica primele două echipe din cele 8 grupe și patru naționale clasate cel mai bine pe locul trei, alături de Spania (campioana en titre) și naționalele țărilor gazdă – Suedia, Austria și Norvegia.

Turneul final se va desfășura între 9-26 ianuarie 2020.

Septimiu Cioloboc

The post Handbaliștii români, o nouă ratare appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Handbaliștii români, o nouă ratare

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button