Sport

Harghiteanul Robert Tămîrjan, campion european la para- cros duatlon

Sportivul din Miercurea Ciuc a câștigat, marți, la Sovata, cursa de cros-duatlon, rezervată para-atleților, la categoria PTS 4,din cadrul Campionatelor Europene de Triatlon Multisport de la Tg.Mureș. Pe o căldură sufocantă, Tămîrjan a încheiat cursa (3,5 km alergare, 10,2 km și 1,8 km tot alergare) într-o oră, 5 minute și 3 secunde, fiind urmat pe podium de reprezentantul Ungariei, Czene Gabor.

Robert Tămîrjan:


La categoria elite seniori, unde concurenții au avut de parcurs 7 km în alergare, 20,4 km pe bicicletă și 3,5 km din nou în alergare, victoria a revenit francezilor Arthur Serrieres și Morgan Riou. La masculin, Serrieres a fost cronometrat cu timpul de o oră, 37 de minute și 38 de secunde, fiind urmat pe podium de austriacul Andreas Silberbauer (1:39:14) și de italianul Fillipo Rinaldi (1:41:40).

Dintre reprezentanții României, cea mai bună evoluție a avut-o Viorel Pălici, care a sosit al șaselea, în timp ce Bogdan Damian și Daniel Attila au terminat pe locurile VIII, respectiv X.

Viorel Pălici:

La feminin, Morgan Riou, care câștigase sâmbătă și titlul continental la cros-triatlon, s-a impus cu timpul de o oră, 56 de minute și 42 de secunde. Pe locurile II și III s-au clasat italiencele Sandra Mairhofer, respectiv Eleonora Peroncini.

La Under 23 masculin, titlul continental a fost adjudecat de către italianul Tommaso Gatti, acesta fiind urmat în clasamentul final de către rusul Evgenii Evgrafov și de belgianul Lucas Van Deynze. Reprezentanții României, Kovacs Szabolcs și Kanizsay Levente, au terminat cursa pe locurile VIII, respectiv XI.

La Under 23 feminin, medalia de aur a fost cucerită de către rusoaica Daria Rogozina, iar cele de argint și bronz au fost adjudecate de către italianca Marta Menditto, respectiv de ucraineanca Sofiya Pryyma.
La juniori, cei mai buni s-au dovedit a fi francezul Corentin Lefer, respectiv slovaca Zuzana Michalickova.

În cursul dimineții, a avut loc cursa amatorilor, în care mai mulți sportivi români au reușit să se claseze pe podium la categoriile lor de vârstă. Cele mai bune evoluții le-au avut Csergedi Istvan (locul I la categoria 35-39 ani), Laszlo Csongor (locul I la 30-34 ani), Annamaria Bako (locul I la 25-29 ani) și Noemi Lupuj (locul I la 30-34 ani).

Csergedi Istvan:

Miercuri, 3 iulie, este programată cursa de duatlon standard, ce va avea loc pe circuitul Transilvania Motor Ring.

Valeriu Voaideș

Foto: Radio Tg. Mureș / Valeriu Voaides
Foto: Radio Tg. Mureș / Valeriu Voaides
Foto: Radio Tg. Mureș / Valeriu Voaides
Foto: Radio Tg. Mureș / Valeriu Voaides
Foto: Radio Tg. Mureș / Valeriu Voaides
Foto: Radio Tg. Mureș / Valeriu Voaides
Foto: Radio Tg. Mureș / Valeriu Voaides
Foto: Radio Tg. Mureș / Valeriu Voaides
Foto: Radio Tg. Mureș / Valeriu Voaides

The post Harghiteanul Robert Tămîrjan, campion european la para- cros duatlon appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Harghiteanul Robert Tămîrjan, campion european la para- cros duatlon

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button