Sport

INTERVIU cu Sorana Moldovan, dansatoare sportivă la clubul Rondo Dance Târgu-Mureş: „Plăcerea și satisfacția succesului merită orice efort!”

Sorana Moldovan are vârsta de 17 ani şi este elevă la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu-Mureş, unde studiază în cadrul profilului Matematică-informatică bilingv engleză. Tânăra practică dans sportiv de performanță la clubul Rondo Dance și de curând și-a început cariera de instructor de dans.

Reporter: Care au fost competițiile la care ai participat şi care sunt următoarele competiții pentru care te pregătești?

Sorana Moldovan: Am participat la diverse competiții naționale, campionate naționale şi internaţionale. Aş putea spune că toate competițiile sunt importante pentru mine, depun același efort şi mă implic emoțional la fel de mult în cadrul fiecăreia. Desigur că au un loc aparte în sufletul meu competițiile desfășurate în afara granițelor, locuri în care îmi reprezint țara şi totodată concurez alături de sportivi de renume aflați în topul mondial. Sezonul competițional va începe din septembrie și deja am început să mă pregătesc intens pentru următoarele campionate naționale şi internaţionale.

Rep.: Cum ai reușit să păstrezi echilibrul școală-dans?

S.M.: Sportul de performanță cere sacrificii, dar nu las mai prejos școala. Am reușit să păstrez acest echilibru sacrificând multe ore de somn și renunțând la distracțiile aferente vârstei mele.

 

Rep.: Cum se desfășoară o zi din viața ta?

S.M.: Orice zi din viața mea e identică, deoarece antrenamentele trebuie să fie la fel de intense chiar dacă se apropie sau nu un concurs: după ce termin cursurile de la şcoală merg la antrenamente până seara, urmând să îmi fac temele pentru următoarea zi de școală.

Rep.: De la câți ani ai început să-ți explorezi pasiunea?

S.M.: Am început dansul la vârsta de 7 ani, totul ca o joacă. La vârsta de 8 ani am continuat să dansez, dar alături de un partener, moment în care a luat naștere pasiunea mea pentru acest sport.

Rep.: Care este targetul tău în domeniul dansului?

S.M.: .Targetul meu în domeniul dansului este poziționarea cât mai sus în rankingul mondial. Desigur, acest aspect presupune mulți ani de muncă intensă și sunt conștientă că este o dorință care cere timp.

Rep: Unde îți găseşti motivația necesară evoluției tale?

S.M.: Motivația necesară evoluției mele o regăsesc în perechile din topul mondial și dorința de a ajunge alături de ei.

 

Rep.: Care este planul tău de viitor?

S.M.: Îmi doresc să urmez cursurile unei facultăți, iar în domeniul dansului îmi doresc să antrenez copiii și să avansez în cariera de dansator.

Rep.: Ce ţi-ai propus pentru viitorul apropiat?

S.M.: În viitorul apropiat mi-am propus să muncesc din greu și să îmi depășesc limitele pentru a ajunge în finala Campionatului României.

Rep.: Cum ai descrie efortul din spatele succesului tău actual?

S.M.: Eforturile depuse nu sunt numai fizice, ci și psihice, sentimentale, materiale. Dansul este un sport greu, dar frumos. Plăcerea și satisfacția succesului merită orice efort.

Rep.: Care au fost obstacolele din calea progresului tău spre succes şi cum ai reușit să treci peste ele?

S.M.: Am întâlnit obstacole minore precum accidentări ușoare, dar care nu ne-au împiedicat să continuăm. Cel mai mare obstacol este de fapt timpul. Timpul liber pe care îl am nu este suficient pentru a mă antrena cât îmi doresc.

A consemnat Bianca SĂLĂGEAN

 

Post-ul INTERVIU cu Sorana Moldovan, dansatoare sportivă la clubul Rondo Dance Târgu-Mureş: „Plăcerea și satisfacția succesului merită orice efort!” apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: INTERVIU cu Sorana Moldovan, dansatoare sportivă la clubul Rondo Dance Târgu-Mureş: „Plăcerea și satisfacția succesului merită orice efort!”

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button