Sport

Istoria se repetă în derby-ul handbalistelor

CSM Târgu Mureș și Crișul Chișineu Criș au încheiat la egalitate și al doilea meci disputat în Sala Sporturilor din Târgu Mureș, scor 23-23 (12-11). Întâlnirea dintre primele două clasate în clasamentul seriei D, din etapa a III-a a turului 2 din Divizia A de handbal feminin a avut aproape aceeași desfășurare cu cea din primul tur, cu un final în care oricare dintre cele două echipe ar fi putut obține victoria. Diferența față de acel joc a fost că de această dată arădencele erau desprinse la 4 puncte în fruntea clasamentului, iar cu această remiză își păstrează atât invincibilitatea, cât și avantajul.

Întâlnirea a debutat fericit pentru mureșence, care au deschis scorul norocos, cu un 7 metri trimis în bară de Darie, dar mingea a ajuns în plasă din portarul oaspetelor. A fost apoi 2-0, iar după o paradă a portăriței Ioana Ugran, la 3-1, mureșencele s-au desprins la 3 goluri și în minutul 9 scorul a devenit 6-2, când mureșencele erau în inferioritate numerică. Diferența de 3 goluri înregistrată la jumătatea reprizei (9-6) a fost anulată de către echipa în care s-a remarcat și de această dată Sabine Klimek, jucătoare care a ecoluat în urmă cu câțiva ani la Târgu Mureș. Arădencele au reușit să egaleze în minutul 22 la 10, după care au preluat pentru prima dată conducerea. Finalul reprizei a aparținut gazdelor, care au intrat la pauză cu avantaj minim, un gol mai puțin înscris față de prima întâlnire (în turul 1 a fost 13-11 la pauză).

Final cu avantaje care puteau fi decisive

Primele minute de la reluare au aparținut defensivelor. În 7 minute ambele echipe au reușit să înscrie doar de câte două ori, dar numai din aruncări de la 7 metri. CSM a reușit din nou desprinderea la 3 goluri la jumătatea reprizei și a avut o importantă șansă de a se desprinde probabil decisiv în minutul 50. De la 19-16 însă, cu aceeași Klimek în prim plan, arădencele au întors rezultatul și în minutul 56 conduceau cu 21-19. Și-au păstrat avantajul de două goluri până la intrarea în ultimul minut. Echipa antrenorilor Mihaela Evi și Daniel Pop s-a aproiat la un gol și a reușit egalarea când au mai rămas doar 31 secunde de joc. A fost o jumătate de minut foarte tensionat, în care ambele echipe au încercat să dea lovitura decisivă. Atacul a aparținut arădencelor dar nu s-a mai înscris și jocul s-a încheiat cu un egal cât o victorie pentru Crișul.

De remarcat revenirea la formația mureșeană a Carolei Stângu, dar și minutele puține în teren a Andreei Târșoagă, foarte aproape de o nouă accidentare în prima repriză.

Pentru CSM au încris: Monica Bărăbaș 9 goluri, Flavia Munteanu 4, Andreea Târșoagă, Sarah Darie și Ioana Moldovan câte 2, Georgeta Bucin, Maria Ola, Carla Lăcătuș și Carola Stângu câte 1 gol. A mai jucat Carina Ghemeș.

Principala marcatoare a arădencelor a fost Klimek, cu 7 reușite.

Următoarea etapă va avea loc peste două săptămâni, în 22 februarie, când mureșencele vor face deplasarea la Marta Baia Mare. Pentru cele două echipe amenințarea vine din partea formației CSU Oradea, în special pentru mureșence, bihorencele fiind aflate la 7 puncte înaintea ultimelor 7 etape și jocuri pe teren propriu cu ambele fruntașe în al doilea retur.

Post-ul Istoria se repetă în derby-ul handbalistelor apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Istoria se repetă în derby-ul handbalistelor

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button