Sport

LPS ratează podiumul la juiori 3

Handbaliștii juniori 3 de la LPS Târgu Mureș au încheiat pe locul 4 la turneul final disputat la Bacău, după ce au fost aproape de o calificare în finala mare. Echipa pregătită de Alina Muntean, Claudiu Cociș și Vlad Dăndărău au pierdut ultimele două jocuri, în mod dramatic semifinala cu CSM București, scor 39-40, apoi au cedat și finala mică, 27-33 cu Transilvania Brașov.

Prezenți la turneul final după ce au câștigat grupa în prima fază și s-au clasat pe locul secund într-una din cele trei grupe semifinale, tinerii handbaliști mureșeni își propuneau ieșirea din grupă. Acest lucru presupunea clasarea pe unul din primele două locuri în grupa din care mai făceau parte LPS Bihor Oradea, Academia Minaur Baia Mare și ACS Transilvania Brașov. Opt dintre cei 15 componenți ai lotului tocmai lipseau de la festivitatea de absolvire a clasei a VIII-a, încheierea unui ciclu important în viața oricărui elev. Un momet unic era însă și disputarea unei finale la această categorie pentru cei mai mulți. Aveau să reușească acest lucru, dar nu oricum. Era singura echipă din cele opt prezente care câștiga toate cele 9 reprize disputate. Reamintim, la această categorie se joacă trei reprize a câte 20 de minute, se acordă un punct pentru fiecare și alte două pentru victoria finală. Rezultatele finale în cele trei jocuri au fost 38-22, 41-32 și 34-25, adversarele din ordinea de mai sus.

În partidele din grupă mureșenii au înscris 113 goluri, reușite de următorii: Alex Ilisei 35, Eduard Cojocaru 22, Orbán Robert 19, Bogdan Holircă 16, Andrei Hârșan 12, Răzvan Moldovan 8, Raul Șimon 1 gol. În poartă au fost Adrian Friciu și Cătălin Haidu, iar ceilalți componenți ai lotului Kiss János, Darius Băldean, Bogdan Ostace, Alex Orban, Vass-Gáll Mario și Mátyás Denis.

Pregătiți pentru confruntările finale

Ajunși în semifinale, mureșenii aveau un lucru sigur, jucau o finală. Urmau jocurile în care nu mai conta decât rezultatul final, nu se mai juca pe puncte. Se putea astfel câștiga și o singură repriză din cele trei, dar la o diferență mai mare decât suma celorlalte două. Adversara mureșenilor din semifinală era formația CSM București. De consemnat, celelalte trei din „careul de ași” erau cele trei calificate din aceeași grupă semifinală. LPS urma astfel să reîntâlnească în ziua finalelor una dintre adversarele din grupe. „I-am văzut, sunt puternici, joacă în viteză, sunt campionii ediției trecute la juniori 4. E bine oricum că jucăm o finală, ne dorim cea mare, de asta suntem aici. Ei sunt pentru prima dată față în față cu un asemenea rezultat, știu că nu au nimic de pierdut, dar apar emoții și cu copiii nu se știe niciodată! Suntem convinși că își doresc să câștige azi și vor da totul pentru a realiza acest lucru”, spunea Alina Muntean înaintea semifinalei cu bucureștenii.

O victorie pentru o medalie, două pentru titlu

Înaintea semifinalelor au avut loc jocurile de clasament. Pentru locurile 7-8 CSM Ploiești a dispus cu 34-31 de LPS Bihor Oradea, iar pentru locurile 5-6 Dobrogea Sud Constanța a învins Academia Minaur Baia Mare, scor 31-28.

Urmau semifinalele. Pentru cele patru o victorie însemna o medalie, iar două titlul de campioni. Mureșenii au cedat la limită partida din semifinala cu CSM București, după ce au refăcut o diferență care la un moment dat era de 5 goluri. Scorul final a fost 39-40, dar au ratat intrarea în prelungiri când mai erau doar 7 secunde și scorul era egal. Golurile LPS le-au reușit următorii: Ilisei 19, Holircă 6, Cojocaru 5, Orban 4, Moldovan 3, Hârșan 2.

În a doua semifinală echipa din Suceava o învingea pe cea brașoveană cu 33-30 și pentru medalia de bronz mureșenii urmau să se confrunte pentru a treia oară în această ediție cu echipa de sub Tâmpa. În precedentele trei, de două ori în prima fază, apoi în grupa de la turneul final s-au impus, acum lupta era pentru un loc pe podium.

Start ratat, continuare fără orizont

Marcați de ratarea calificării în finala mare, mureșenii au început ezitant partida pentru medaliile de bronz. Cei care nu aveau nimic de pierdut erau brașovenii, care cedaseră de trei ori în confruntările cu mureșenii în această ediție. Debutul a fost presărat cu greșeli din partea ambelor formații. Primul gol a fost înscris de brașoveni abia după 4 minute de joc. La jumătatea reprizei scorul era 5-3 în favoarea acestora, iar deoarece în prima repriză se joacă 5 contra 5, minutele în care era un jucător eliminat, jocul în 4 a dereglat serios angrenajul mureșenilor, care după prima repriză erau conduși cu 10-5. Brașovenii au profitat de greșelile din debutul reprizei secunde și au înscris rapid de încă două ori. De aici sarcina mureșenilor a devenit foarte dificilă. Jocul precipitat a făcut ca adversarii să se desprindă decisiv, 11-6 în actul doi, 21-11 la total după două reprize. Ultima a fost câștigată de LPS cu 16-12, care a rămas doar cu disputarea unei finale și un loc 4 între cele mai bune echipe din țară.

În finala mare: CSM București – CSU din Suceava 41-37

Post-ul LPS ratează podiumul la juiori 3 apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: LPS ratează podiumul la juiori 3

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button