Mihnea-Ionuț Ognean, campion european școlar

mihnea ionut ognean campion european scolar

Campion Mondial Școlar la categoria Open la doar 7 ani, titlu câștigat în urmă cu 8 ani, reghineanul Mihnea-Ionuț Ognean, legitimat la Clubul Sportiv Școlar Târgu-Mureș, a cucerit titlul la Campionatul European Școlar la Open 15 ani, competiție desfășurată la Mamaia. La întreceri au participat 306 șahiști din 20 țări, iar tânărul mureșean pornea pe tabloul categoriei pe care s-au calificat 20 de șahiști ca favorit 2, după Dragoș Ceres, din Republica Moldova. După disputarea a opt din cele 9 runde Mihnea totaliza 7,5 puncte și avea cu 2 mai multe decât moldoveanul, cu care a remizat în runda a patra. Astfel, partida din ultima rundă, cu rusul Makar Dotsenko, clasat pe locul 8, cu 4,5 puncte, nu mai conta pentru Mihnea. Un nou succes așadar pentru Ognean, care obținuse în urmă cu trei zile și medalia de bronz la șah-blitz, rezultat reușit și de colega sa de club Kiss Abigel, la F 9 (foto-în stânga jos).

În foto, alături de Mihnea Ionuț Ognean (al treilea în rândul de sus) se află antrenorul Baratosi Iosif Gavril și colegii de la CSȘ Târgu-Mureș Farcádi Hunor (participant la Open 17) și Matei Ștefan Vîlcu (Open 15), iar jos este Kiss Hanna (F 11).

Post-ul Mihnea-Ionuț Ognean, campion european școlar apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Mihnea-Ionuț Ognean, campion european școlar

Credit autor: redactia.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.