Sport

Mihnea-Ionuț Ognean, un nou titlu la șah

Liceul cu Program Sportiv „Szász Adalbert” din Târgu Mureș a organizat la sfârșitul săptămânii trecute finala Campionatului Național Școlar de șah, competiție rezervată cluburilor sportive școlare și liceelor cu program sportiv care au secții de șah. La întrecerile desfășurate la Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu” au participat 27 de sportivi din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Satu Mare, Odorheiu Secuiesc și Târgu Mureș, 14 fete și 13 băieți.

Concursul s-a desfășurat în format clasic, pe parcursul a șapte runde, cu raportare la Federația Română de Șah, precum și la forul internațional, iar arbitrii întrecerilor au fost Alin Toma Andreica, membru în Biroul Federal, Rendi Éva și Gál Imola-Katalin, ultima fiind și antrenoare la clubul târgumureșean, alături de Iosif Gavril Barátosi.

Cine au fost laureații

După disputarea celor 7 runde câștigătorul întrecerii băieților a fost componentul Clubului Sportiv Școlar Târgu Mureș, reghineanul Mihnea-Ionuț Ognean, care a totalizat 6,5 puncte. Singura partidă în care a remizat  Mihnea a fost cea din runda a 5-a, când l-a întâlnit pe clujeanul Alexandru Mihălcescu, clasat la final pe locul 4.

Pe locul secund s-a clasat Mihai Nacu de la CSȘ 2 București, cu 6 puncte, iar podiumul a fost completat de Nagy Elek Tamás de la CSȘ Odorheiu Secuiesc, cu un total de 5 puncte. Printre concurenți s-au mai aflat alți doi componenți ai CSȘ Târgu Mureș. David Donici-Matei și Marius Lucian Tătar au încheiat pe locurile 6 și 7, ambii cu câte 4 puncte.

La fete podiumul a fost mult mai echilibrat. Primul loc i-a revenit timișorencei Oana-Magdalena Șchiopu, cu 5,5 puncte. Tot atâtea a totalizat și ocupanta locului secund, clujeanca Andrada-Paraschiva Bîră, iar la jumătate de punct în urma lor a încheiat Amalia-Maria Zamfirache, de la LPS Satu Mare. Tot trei mureșence au fost și la fete: Ariana-Roxana Ciocan (locul 5-4,5 puncte), Kiss Hanna (locul 7-3,5 puncte) și Daniela-Lorena Enachi (locul 9-3 puncte). La deschiderea festivă au luat parte inspectorul școlar general al ISJ Mureș Sabin-Gavril Pășcan, inspector școlar general adjunct Illés Ildikó și Cristian Vulc, directorul Liceului Teoretic „Gheorghe Marinescu”, iar pe parcursul concursului participanții au fost vizitați și de Claudiu-Gabriel Bîndilă, inspector școlar de specialitate și profesorul Daniel Bendriș.

Post-ul Mihnea-Ionuț Ognean, un nou titlu la șah apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Mihnea-Ionuț Ognean, un nou titlu la șah

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button