Sport

Mureșeanca Diana Vereș, în elita voleiului european

Pe 15 august a avut loc deschiderea și meciul inaugural al Campionatului European de volei feminin, unde România s-a calificat pentru a treia oară consecutiv.

Cea de-a 33-a ediție a competiției este găzduită după modelul precedentelor două, de țări țări, Belgia, Italia, Germania și Estonia. De acesată dată, româncele au fost repartizate în grupa B alături de Italia, care este campioana en titre, Bulgaria, Croația, Bosnia și Herțegovina și Elveția.

Mureșeanca Diana Vereș este una dintre sportivele selecționate pentru echipa națională care joacă anul acesta la Campionatul European pe postul de libero.

„În primul rând este o onoare pentru mine să fac parte din lotul national al României, cu atât mai mult la o competiție de o asemena anvergură. Cred că este visul oricărui sportiv să joace cu asemena public și în asemena atmosferă. Voi da tot ce e mai bun din mine și mă voi bucura de fiecare moment și cu siguranță asta va aduce o prestație foarte bună. După asta mă voi întoarce la echipa de club, de care îmi este dor, și sper să avem un sezon cu multe reușite, atât în campionatul intern, cât și pe plan european”, a declarant, pentru cotidianul Zi de Zi, Diana Vereș.

Italia și România au deschis Campionatul European feminin cu un meci de gală, singurul găzduit de Colosseumul din Verona, meci în care România a pierdut cu scorul de 0-3.

În meciul jucat cu Croația, România a câștigat cu 3-1. În următorul meci jucat împotriva Elveției, România a pierdut cu 2-3, însă a câștigat cu scorul de 3-2 meciul în fața Bosniei și Herțegovinei.

În ultimul meci din grupa B, disputat tot în Palazzo dello Sport din Torino, România și Bulgaria au oferit un adevărat spectacol fanilor din tribune. O dispută extrem de echilibrată, cu dese răsturnări de scor și cu mult suspans. Bulgaria a făcut trei puncte consecutive și a pus capăt meciului la 15-12.

La final, echipa națională a României s-a clasat pe locul trei în grupă, calificându-se astfel în optimile de finală.

Diana CĂRBUREAN

Post-ul Mureșeanca Diana Vereș, în elita voleiului european apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Mureșeanca Diana Vereș, în elita voleiului european

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button