Sport

Mureșenii campioni la modelism

Ediția 2023 a Campionatelor Naționale de zbor liber de interior clasa Max Indoor, F1N și F1N150 s-au desfășurat în perioada 23-24 octombrie, la București, sub egida Federației Române de Modelism (FRMD).

Clubul Sportiv Universitar (CSU) a fost reprezentat de modeliștii Aurel Popa, Tiberiu Furjes, Adriana Furjes și Florian Drăghici, care au alcătuit împreună echipa seniorilor. Au mai participat și juniorii Ștefan Chiscop, Oliver Furjes și Sofia Armeanu.

Pasionații de aeromodelism din toată țara s-au adunat la Sala Polivalentă pentru a-și etala și lansa construcțiile la care muncesc cu dibăcie ore întregi. Competiția a fost rezervată categoriilor de juniori și seniori, atât la individual, cât și la echipe și echipe mixte”, se precizează pe pagina de Facebook a CSU.

Regulamente

Potrivit sursei citate, regulamentul categoriei F1N este foarte simplu, nu există resitricții legate de greutatea, anvergura și profunzimea modelului (dimensiunea aripilor), astfel că sportivul este liber să proiecteze și să construiască după propria dorință. Aeromodelul se aruncă cu mâna de către participant și se cronometrează timpul de zbor.

Esența categoriei constă în plasarea modelului la înălțimea maximă a sălii fără să atingă tavanul, dar și în reglarea tranziției de la poziția de aruncare, la poziția de planare. Sportivul execută 9 lansări, iar cele mai bune 3 se adună, astfel se stabilește clasamentul final. Durata zborului se măsoară în secunde cu două zecimale.

La categoria Max Indoor, aeromodelul este limitat la 600 milimetri anvergură și doar 15 grame greutate. Acesta este propulsat de maxim 5 grame de cauciuc care antrenează elicea. Esența categoriei este de a folosi maximul energiei cauciucului și de a evita atingerea structurii sălii de concurs.

Potrivit aceleiași susre, la aceste trei competiții naționale, aeromodeliștii au obținut 15 medalii, dintre care 3 titluri de campion național, 3 titluri de vicecampion național la individual, 4 titluri de campioni și 2 de vicecampioni pe echipe.

Rezultate:

Clasa Max Indoor

Seniori: Aurel Popa – Locul I la individual și locul I pe echipe

Juniori: Ștefan Chiscop – Locul I la individual și locul I pe echipe

Clasa F1N, cea mai disputată categorie

Seniori: Tiberiu Furjes – Locul II la individual și locul II pe echipe

Juniori: Ștefan Chiscop – Locul III la individual și locul II pe echipe

Clasa F1N 150

Seniori: Popa Aurel – Locul I, Tiberiu Furjes – Locul II, Florian Drăghici – Locul III, iar împreună și-au adjudecat aurul la categoria pe echipe

Juniori: Oliver Furjez – Locul II, Ștefan Chiscop – Locul III, iar împreună și-au adjudecat aurul la categoria pe echipe

Diana CĂRBUREAN

Sursa foto: Facebook CSU Târgu Mureș

Post-ul Mureșenii campioni la modelism apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Mureșenii campioni la modelism

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button