Sport

Mureșenii la startul Cupei Mondiale de Minifotbal WMF 2023

Cupa Mondială de Minifotbal WMF 2023 începe astăzi, 26 octombrie, în cel mai Nordic oraș dintre cele 7 emirate: Ras Al Khaimah.

Patru sportivi din cadrul AFC Nova Vita Târgu Mureș au fost convocați în Lotul Național de Minifotbal în vederea participării la WMF World Cup 2023. Este vorba despre Ionuț Neacșa, Mircea Ungur, Andrei Balea și Laszlo Klein, care alături de restul sportivilor, vor da astăzi startul în campionat, împreună cu celealte 32 de echipe.

România se află în Grupa D și va lupta pentru calificarea în optimi împotriva SUA (câștigătoarea primei Cupe Mondiale de Minifotbal din 2015), dar și împotriva  Spaniei și Libanului.

Potrivit Agerpres, alături de restul jucătorilor se află și Alexandru Bourceanu, fostul jucător al Stelei, care este inclus în lotul pentru Mondial și care s-a adaptat rapid la condițiile minifotbalului.

În prezența șeicului Ahmed bin Saud Al Qasimi, președintele Departamentului pentru Servicii Publice din Ras Al Khaimah, tragerea oficială a stabilit cadrul pentru această competiție care va aduce împreună echipe talentate, entuziaști ai fotbalului și susținători ai sportului din întreaga lume. Evenimentul a fost oficiat de Raki Phillips, CEO al Autorității pentru Dezvoltare Turistică a Ras Al Khaimah (RAKTDA) și președintele Federației Mondiale de Minifotbal (WMF), Filip Juda”, se precizează pe Sport.ro.

Potrivit aceleiași surse, echipele concurează într-un format „round-robin”, cu alte cuvinte „fiecare cu fiecare”, în fazele grupelor, iar primele două echipe din fiecare grupă vor avansa în etapa eliminatorie, care include optimile de finală, sferturile de finală, semifinalele și mult așteptata finală.

Diana CĂRBUREAN

Sursa foto: frminifotbal.ro

Post-ul Mureșenii la startul Cupei Mondiale de Minifotbal WMF 2023 apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Mureșenii la startul Cupei Mondiale de Minifotbal WMF 2023

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button