Sport

Nouă jucătoare de la Vasas Odorhei, la loturile naționale

Naționalele feminine de fotbal Under 17 și Under 19 ale României au programate, în luna august, duble amicale de pregătire în vederea preliminariilor pentru Campionatele Europene de anul viitor.

Naționala Under 17 va întâlni, la 19 și 22 august, la Gyula, respectiv Oradea, formația similară a Ungariei. Printre jucătoarele convocate de antrenoarea Irina Ciobanu se numără și patru componente ale echipei Vasas Femina Odorheiu Secuiesc, respectiv fundașii Bencze Brigitta și Eged Krisztina, mijlocașul Orban Aranka, precum și atacantul Mitri Rita.

Tricolorele Under 17 au fost repartizate în Grupa a 2-a preliminară a Campionatului European de anul viitor, alături formațiile Elveției, Turciei și cea a Republicii Moldova. Turneul de calificare va avea loc în Republica Moldova, în perioada 19-25 septembrie, primele două clasate din grupă urmând să-și asigure prezența la Turul de Elită, ultima fază premergătoare turneului final, găzduit de Suedia.

Naționala Under 19 va juca la 19 și 21 august, la Buftea, două meciuri de pregătire contra echipei similare a Ucrainei. Din lotul selecționatei tricolore, antrenate de Florin Bugar, fac parte cinci jucătoare de la gruparea din Odorheiul Secuiesc. Este vorba despre fundașii Anna Biro și Kis Anita, mijlocașii Tamas Timea și Beno Krisztina, precum și atacantul Ana Maria Vlădulescu.

Reprezentativa Under 19 a țării noastre face parte din grupa I preliminareă pentru Campionatul European de anul viitor, alături de Macedonia, Slovacia și Franța. Turneul de calificare este programat, în perioada 1-7 octombrie, în Macedonia, primele două clasate urmând să acceadă la Turul de Elită, ultima fază premergătoare turneului final din Georgia.

Valeriu Voaideș

The post Nouă jucătoare de la Vasas Odorhei, la loturile naționale appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Nouă jucătoare de la Vasas Odorhei, la loturile naționale

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button