Sport

O nouă despărțire pentru Boloni!

“Decanul de vârstă Ladislau Boloni pleacă: între geniu, nebunie, pasiune şi ambiţie”, titrează site-ul walfoot.be joi, în ziua când clubul Royal Antwerp a confirmat că se va despărţi de românul ce antrena echipa din vara anului 2017.

Antwerp a indicat că nu-i va prelungi lui Boloni contractul, ce expiră pe 30 iunie.
“În vârstă de 67 de ani, tehnicianul era decanul de vârstă al campionatului Belgiei. Ca peste tot unde a trecut, Boloni a marcat-o pe Antwerp cu amprenta sa. Deja, ca jucător, nu lăsa pe nimeni indiferent. Nu întâmplător a fost numit la multe echipe aparte, cu un suflet şi o istorie populară: Sporting Lisabona, Standard Liege, Lens, PAOK Salonic şi în fine the Great Old (supranumele lui Antwerp – n. r.). Pentru cel mai vechi club din Belgia a fost o onoare, în 2017, să-l aducă pe veteranul Boloni. După trei ani, bilanţul sportiv este destul de bun. În schimb, pe planul relaţiilor personale, lucrurile n-au fost mereu atât de simple”, scrie walfoot.be.
Acesta aminteşte tensiunile care au existat între Boloni şi unii jucători şi antrenori, astfel că angajarea lui a fost destul de riscantă.
“Cuvintele lui uneori dure despre arbitraj îl fac insuportabil pentru unii. Pentru alţii, va rămâne o legendă a fotbalului belgian. Adevărul se află cu siguranţă undeva la mijloc”, notează site-ul.
“Un lucru este sigur: românul nu lasă pe nimeni indiferent. O arată şi felul cum a tratat cazul Didier Lamkel Ze. Boloni nu a vrut excluderea din grup a extremei cameruneze. În ciuda numeroaselor abateri comise de Lamkel Ze, antrenorul ştia că are în acesta unul dintre cei mai buni jucători din campionatul Belgiei”, adaugă site-ul.
În 118 meciuri pe banca echipei, Boloni a avut 52 de victorii şi 34 de înfrângeri. Sezonul 2019-2020 a fost cel mai bun pentru Antwerp de când a fost preluată pe Boloni. În momentul opririi competiţiilor din cauza pandemiei de coronavirus, echipa era pe locul 4 în campionat şi calificată în finala Cupei Belgiei, împotriva lui FC Bruges. În acest moment, nu se ştie dacă finala Cupei se va mai disputa.
Fostul mare internaţional român lăsase să se înţeleagă în ultimele săptămâni că nu crede că aventura sa la Antwerp va mai continua.

(www.agerpres.ro)

Post-ul O nouă despărțire pentru Boloni! apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: O nouă despărțire pentru Boloni!

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button